Újabb orvoslakások építésével teszik vonzóbbá Hargita megyét a szakorvosok számára

Négy új orvoslakás beruházásáról döntöttek Hargita Megye Tanácsának soros havi ülésén június 28-án. A garázzsal is rendelkező lakások, melyek megvalósíthatósági tanulmányának műszaki és gazdasági mutatóit fogadták el, a járóbeteg-rendelők közelében épülnek, a beruházás összértéke pedig 1,6 millió lej. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a már meglévő orvoslakások tekintetében egy körforgás indult be, így egyre több szakorvosnak tudják garantálni a szolgálati elszállásolást.

– Azok az orvosok, akik korábban ezekben a létesítményekben laktak, mikor kiköltöznek, újabb kollégáiknak adják át a helyet, így egyre több és több szakembert tudunk bevonzani. Ezáltal egyre jelentősebb mértékben növekszik a Hargita megyei egészségügyi ellátás minősége – fejtette ki a tanácselnök.

A testület a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára több állást jóváhagyott - gyógyszerész, biológus, asszisztens, és a koronavírusos betegek ápolását ellátó személyzet.

Az ülésen a települések hatszázalékos áfa visszaosztásból történő támogatásról is döntöttek. Homoródalmáson az idősgondozásra, valamint a sósfürdő fejlesztésére, Kászonaltízen a vezetékes gázrendszerre, Szentegyházán a Kishomoród híd karbantartására, Oroszhegyen a vízrendszer bővítésére, valamint a tibódi járdára, Kányádon pedig, a vízellátás biztosítása érdekében, egy mélyfúrásra biztosítanak finanszírozást.

Napirendre került a Megyei Közrendi Hatóság testületének elfogadása is, melynek új elnöke Sándor Barna megyei tanácsos. Borboly Csaba gratulált tanácsos kollégájának, és két prioritásra hívta fel figyelmét.

– Két fontos probléma vár megoldásra, melyek nem tűrnek halasztást: a 133-as megyei úton történő túlzott kőszállítás, mely nagy mértékben károsítja az út állapotát, valamint az Alcsíkon, főként Csíkszentmártonban a lakosság körében kialakult konfliktusos helyzet, ahol a biztonság garantálására kell megoldást találni – emelte ki a tanácselnök.

 

Csíkszereda, 2021. június 28.

Összefogás a büdösfürdői mofetták felújítása...

Szakdolgozatot mutattak be a Hargita Megye Tanácsa által szervezett webináriumon   Hargita Megye Tanácsa, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi...

Megépül a körforgalom Gyergyóalfaluban: a...

Gyergyóalfaluban tartott rendkívüli ülést Hargita Megye Tanácsa   Körforgalom épül Gyergyóalfaluban a 126-os megyei út és a 13B jelzésű...

Újabb orvoslakások építésével teszik vonzóbbá...

Négy új orvoslakás beruházásáról döntöttek Hargita Megye Tanácsának soros havi ülésén június 28-án. A garázzsal is rendelkező lakások, melyek...

Közel 50 kilométeres úthálózat épül Hargita megye...

Aláírták a szerződést a munkálatokat felügyelő mérnökkel   Hargita megye déli részén épülő, közel ötven kilométeres úthálózat felújítási...