Járható a décsfalvi híd

Átadták a forgalomnak az újonnan épült átjárót

 

Hargita megye legfontosabb, térségeket összekötő és legforgalmasabb megyei útján, a 137-es jelzésűn december 2-án hivatalosan is átadták az újonnan épített, Nagy-Küküllőn átívelő hidat. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, az intézmény alelnöke, Antal Lóránt szenátor, térségi polgármesterek, térségi megyei tanácsosok, helyi tanácsosok, lakosok és a kivitelező cég képviselői.

Az átadásról készült élő videót megtekinthetik Borboly Csaba Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/140151310889655

– Köszönöm az együttműködést, a türelmet, a munkát mindenkinek, a nagygalambfalvi csapat munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagy beruházás. A sok nehézség és akadály ellenére sikerült eredményesen elvégezni az egyik legfontosabb munkálatot a megyében. A mai naptól kezdve az új décsfalvi hídon haladhat át a forgalom. Biztonságos közlekedést kívánok! – mondta Borboly Csaba, aki szerint példaértékű volt a Nagy-Küküllő menti polgármesterek összefogása. – Örülök annak, hogy Bíró Barna Botond alelnök úr vezetésével sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Remélem, hogy az új híd jól fogja szolgálni a közösséget – tette hozzá.

– Egy jó kezdet, egy jó folytatás, egy jó befejezés ez a mai nap. Minden munkálat befejezése azt jelenti, hogy fókuszálhatunk a következő megoldandó feladatra. Mindenkinek biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánok a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti hídon – osztotta meg gondolatait Bíró Barna Botond.

Gyerkó Levente, Nagygalambfalva polgármestere szintén örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács számára prioritás volt ez a híd.

– Köszönöm, hogy megtették a lépéseket azért, hogy megépüljön az új híd, továbbá köszönetemet fejezem ki a kivitelező cégnek. Örömmel tölt el, hogy a mai naptól kezdve járható a híd – jelentette ki a községvezető.

A hidat a nagyszebeni Prodial cég építette, a tervezési és kivitelezési szerződést 2018. május 28-án írták alá, 3,9 millió lej értékkel. Az átadáson jelképesen feloldották a súlykorlátozást, és egy fotósorozatot is megtekinthettek a jelenlévők, amely az új híd megépítésének pillanatait mutatja meg. Kányádi György Attila református lelkész áldást mondott az új hídra, majd az átadás egy szimbolikus mozzanattal, a guruló boroshordóval zárult. Ezt követően a hidat megnyitották a forgalom előtt.

 

 

Csíkszereda, 2020. december 2.

Újraterveztetik Hargita megye legforgalmasabb...

A Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt összekötő út között kerékpárutat is építenének   Új szerződést írtak alá a Székelyudvarhelyt...

Elfogadták Hargita Megye Tanácsa költségvetését

Idei költségvetését a már meghatározott 13 prioritás mentén dolgozta ki Hargita Megye Tanácsa, amely hangsúlyt fektet a beruházásokra, a...

Startol a megye egyik legnagyobb utas beruházása

Összekötjük Székelyföldet: startol a megye egyik legnagyobb utas beruházása   Elkezdődik azoknak az útszakaszoknak a felújítása, amelyek...

Gyakorlatilag nincs tanácsülés az egészségügy...

Dinamikusan fejlődik a Csíkszeredai Megyei  Sürgősségi Kórház Újabb határozatokat fogadott el Hargita Megye Tanácsa testülete, amely megyénk...