Járható a décsfalvi híd

Átadták a forgalomnak az újonnan épült átjárót

 

Hargita megye legfontosabb, térségeket összekötő és legforgalmasabb megyei útján, a 137-es jelzésűn december 2-án hivatalosan is átadták az újonnan épített, Nagy-Küküllőn átívelő hidat. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, az intézmény alelnöke, Antal Lóránt szenátor, térségi polgármesterek, térségi megyei tanácsosok, helyi tanácsosok, lakosok és a kivitelező cég képviselői.

Az átadásról készült élő videót megtekinthetik Borboly Csaba Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/140151310889655

– Köszönöm az együttműködést, a türelmet, a munkát mindenkinek, a nagygalambfalvi csapat munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagy beruházás. A sok nehézség és akadály ellenére sikerült eredményesen elvégezni az egyik legfontosabb munkálatot a megyében. A mai naptól kezdve az új décsfalvi hídon haladhat át a forgalom. Biztonságos közlekedést kívánok! – mondta Borboly Csaba, aki szerint példaértékű volt a Nagy-Küküllő menti polgármesterek összefogása. – Örülök annak, hogy Bíró Barna Botond alelnök úr vezetésével sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Remélem, hogy az új híd jól fogja szolgálni a közösséget – tette hozzá.

– Egy jó kezdet, egy jó folytatás, egy jó befejezés ez a mai nap. Minden munkálat befejezése azt jelenti, hogy fókuszálhatunk a következő megoldandó feladatra. Mindenkinek biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánok a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti hídon – osztotta meg gondolatait Bíró Barna Botond.

Gyerkó Levente, Nagygalambfalva polgármestere szintén örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács számára prioritás volt ez a híd.

– Köszönöm, hogy megtették a lépéseket azért, hogy megépüljön az új híd, továbbá köszönetemet fejezem ki a kivitelező cégnek. Örömmel tölt el, hogy a mai naptól kezdve járható a híd – jelentette ki a községvezető.

A hidat a nagyszebeni Prodial cég építette, a tervezési és kivitelezési szerződést 2018. május 28-án írták alá, 3,9 millió lej értékkel. Az átadáson jelképesen feloldották a súlykorlátozást, és egy fotósorozatot is megtekinthettek a jelenlévők, amely az új híd megépítésének pillanatait mutatja meg. Kányádi György Attila református lelkész áldást mondott az új hídra, majd az átadás egy szimbolikus mozzanattal, a guruló boroshordóval zárult. Ezt követően a hidat megnyitották a forgalom előtt.

 

 

Csíkszereda, 2020. december 2.

Összefogás a büdösfürdői mofetták felújítása...

Szakdolgozatot mutattak be a Hargita Megye Tanácsa által szervezett webináriumon   Hargita Megye Tanácsa, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi...

Megépül a körforgalom Gyergyóalfaluban: a...

Gyergyóalfaluban tartott rendkívüli ülést Hargita Megye Tanácsa   Körforgalom épül Gyergyóalfaluban a 126-os megyei út és a 13B jelzésű...

Újabb orvoslakások építésével teszik vonzóbbá...

Négy új orvoslakás beruházásáról döntöttek Hargita Megye Tanácsának soros havi ülésén június 28-án. A garázzsal is rendelkező lakások, melyek...

Közel 50 kilométeres úthálózat épül Hargita megye...

Aláírták a szerződést a munkálatokat felügyelő mérnökkel   Hargita megye déli részén épülő, közel ötven kilométeres úthálózat felújítási...