Hargita megyében prioritás a biztonságos közlekedés: Megépítjük a gyergyóalfalvi járdát is

Hargita megyében prioritás a biztonságos közlekedés: Megépítjük a gyergyóalfalvi járdát is

A Gyergyóalfalun áthaladó 126-os megyei út járdaépítéséről szóló kivitelezési szerződést írták alá november 19-én, csütörtökön Gyergyóalfaluban, amely Hargita Megye Tanácsa járdaprogramjából valósul meg.

– Az egyik prioritás számunkra, hogy biztonságos közlekedési feltételeket teremtsünk a megyei utakon. Továbbra is kiemelten kezeljük a gyalogosok biztonságát településeinken. Ezért is hoztuk létre a megyei járdaépítési programunkat. Bízom benne, hogy eredményes beruházás lesz és a közeljövőben biztonságos járdán közlekedhet a lakosság.  – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátéve, az elmúlt években a jó útviszonyoknak köszönhetően megnőtt a közlekedés a megyei úton, ezért a település lakosságának ezért is fontos, hogy járdán közlekedjenek a biztonságuk érdekében.

Csaknem másfél kilométer hosszan épül térkőjárda közel egymillió lejből, amelynek kivitelezője a gyergyóalfalvi Hamerlemn 2004 Kft. A beruházást végző cég egy helyi vállalkozás, székhelye Gyergyólfaluban van. Hargita Megye Tanácsának prioritásai közé tartozik, hogy a munkálatokat helyi cégek végezzék el.

– Fontos számunkra, hogy a megyei beruházásainkat minél inkább próbáljuk meg helyi vállalkozókkal kivitelezni. A járványidőszakban ezzel is támogatva a megyei vállalkozásokat, munkahelyek megmaradását, illetve a megye gazdasága szempontjából is jelentős, mivel helyi szinten marad a pénz.

Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjában is szerepet kapnak a munkahelyvédelmi és gazdaságélénkítő intézkedések, azon belül pedig kiemelkedően fontos a munkahelyek védelmének folytatása és erősítése.

Továbbá fontos, hogy a megye érdekei képviselve legyenek Bukarestben is. A képviselőinket támogatva érhetjük el azt, hogy az elkezdett és a jövőbeli beruházások támogatva legyenek Hargita megyében – tette még hozzá Borboly Csaba.

– Örülök, hogy végre eljutott a beruházás arra a pontra, hogy a megyei járdaépítési programon belül sikerült ma aláírni a kivitelező céggel a szerződést.  A mai napnak az előzménye hosszabb időt vett fel, több licitet is végre kellett hajtsunk a beruházás érdekében. Megígértük a gyergyóalfalvi lakosságnak, hogy megvalósítsuk ezt a tervünket. Reméljük, hogy jövő évben sikerül elvégezni a beruházást – fejtette ki Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu polgármestere.

 

A beruházás részleteiről az alábbi oldalakon olvashatnak:

http://investitii.hargitamegye.ro/investitii-cjh-page/civ#

 

Csíkszereda, 2020. november. 19.

Újraterveztetik Hargita megye legforgalmasabb...

A Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt összekötő út között kerékpárutat is építenének   Új szerződést írtak alá a Székelyudvarhelyt...

Elfogadták Hargita Megye Tanácsa költségvetését

Idei költségvetését a már meghatározott 13 prioritás mentén dolgozta ki Hargita Megye Tanácsa, amely hangsúlyt fektet a beruházásokra, a...

Startol a megye egyik legnagyobb utas beruházása

Összekötjük Székelyföldet: startol a megye egyik legnagyobb utas beruházása   Elkezdődik azoknak az útszakaszoknak a felújítása, amelyek...

Gyakorlatilag nincs tanácsülés az egészségügy...

Dinamikusan fejlődik a Csíkszeredai Megyei  Sürgősségi Kórház Újabb határozatokat fogadott el Hargita Megye Tanácsa testülete, amely megyénk...