Cu bicicleta pe drumul proaspăt asfaltat către Șoimușu-Mic

Cu bicicleta pe drumul proaspăt asfaltat către Șoimușu-Mic
S-a așternut primul stat de asfalt pe o porțiune a drumului județean 134A
S-a așternut primul strat de asfalt pe o porțiune de patru kilometri pe drumul județean 134A, spre Șoimușu-Mic. În acest mod se face un nou pas în vederea dezvoltării regiunii, prin îmbunătățirea condițiilor de circulație. Acest fapt a fost confirmat și de locuitorii care au participat la o vizită pe teren, zilele trecute. La eveniment a luat parte și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Rafai Emil, primarul orașului Cristuru-Secuiesc, respectiv Nagy Lajos, primarul localității Săcel, Rátz István consilier județean, preotul Kászoni Szilárd de la Șoimușu-Mare, Kincses Kálmán preotul reformat de la Eliseni, Biedermann András reprezentatul firmei care a executat lucrările.
Borboly Csaba și-a exprimat satisfacția pentru că s-a reușit depășirea numeroaselor obstacole și a procedurii anevoioase (care încă nu s-a finalizat), lucrările sunt în curs de derulare, drumul se construiește. A precizat că reabilitarea drumului este un pas important în viața economică a zonei: va crește prețul imobilelor, se va relansa turismul, vor fi mai numeroase activitățile din domeniul cultural, al cultelor, sportiv. Mai mult, vor crește șansele ca tineri să își întemeieze familii pe tărâmurile natale, să își construiască un viitor.
Rátz István a afirmat că este important ca tinerilor să li se ofere șansa practicării sportului, iar condițiile bune de circulație au un impact pozitiv în ceea ce privește activitățile sportive, respectiv organizarea de programe recreative.
Rafai Emil și-a exprimat speranța că în acest fel se va relansa regiunea, iar reabilitarea drumului va aduce beneficii și orașului Cristuru-Secuiesc. Acesta a completat că și greutățile întâmpinate în zona lacurilor de la Cristur își vor găsi rezolvare și părțile vor fi mulțumite.
Nagy Lajos consideră că chiar dacă demararea lucrărilor a stârnit suspiciuni, mai ales în rândul localnicilor mai în vârstă, acum reabilitarea drumului a devenit o certitudine.
„Nu depopularea localității va fi caracteristică zonei, ci dezvoltarea, un loc unde e frumos și se merită să trăiești”, a afirmat primarul localității Săcel.
După vizita pe teren participanții au participat la un picnic, cei dornici, împreună cu Borboly Csaba s-au dat cu bicicleta pe porțiunea nou asfaltată.
Miercurea Ciuc, 2 aprilie 2018

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...