Restricții de greutate pe podul de la Dejuțiu și măsuri pentru refacerea acestuia

Restricții de greutate pe podul de la Dejuțiu și măsuri pentru refacerea acestuia
Borboly Csaba i-a solicitat vicepreședintelui consiliului județean Barti Tihamér predarea de urgență a documentației
Se vor institui restricții de greutate pe podul de la Dejuțiu, iar pe această cale se face apel către populație pentru a se deplasa cu atenție. Borboly Csaba, a aflat despre defecțiunile podului de pe pagina de socializare, iar mulțumită acestui lucru s-a putut interveni deîndată și s-au putut institui măsuri de urgență.
Refacerea podului a fost amânată deoarece s-a așteptat oportunitatea accesării fondurilor europene, respectiv întocmirea documentației necesare. Departamentul de investiții coordonat de președintele Consiliului Județean Harghita, a primit documentația lucrărilor de reabilitare a podului, azi 30 august de la vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamér care a coordonat lucrările pe drumurile județene. Avându-se în vedere că se pot constata numeroase inadvertențe, închiderea drumului pentru circulația publică ar fi trebuit să se întâmple toamna trecută, mai ales pentru că este posibil că pe suprafața podului să apară gropi.
Președintele consiliului județean a adus la cunoștința vicepreședintelui instituției pericolul la care a supus populația și a demarat proceduri de urgență, respectiv îl va chema pe vicepreședinte în fața comisiei de disciplină.
Borboly Csaba a menționat că s-au instaurat de urgență restricții de greutate și au fost demarate lucrări de refacere a podului care urmează a fi finanțate din surse proprii. Totodată, a afirmat că în zilele care urmează, în cadrul ședinței extraordinare a consiliului județean se vor aloca fonduri pentru demararea lucrărilor de construcție a podului.
Consiliul Județean Harghita atrage atenția firmelor de transport marfă și celor de transport al persoanelor ca să nu folosească podul în cazul autovehiculelor cu o masă totală mai mare de 3,5 tone, deoarece există pericolul degradării stării precare acestuia. S-au aplicat indicatoare, se va închide circulația pe o bandă și se face apel tuturor participanților la trafic să acorde o atenție sporită elementelor podului.
Borboly Csaba a mulțumit pe această cale celor care au transmis sesizări în legătură cu starea podului, pe site-ul de socializare și a evidențiat importanța implicării locuitorilor în aceste demersuri. Mulțumită sesizării sosite în cursul serii trecute este posibilă intervenția de urgență de azi, mai ales datorită faptului că fizic nu pot fi parcurse toate drumurile din județ. De aici rezidă importanța sesizărilor furnizate de locuitori și relația stabilită cu aceștia, prin intermediul paginii de socializare. Președintele consiliului județean a cerut locuitorilor să semnaleze în continuare problemele și transmită părerile lor.
Miercurea Ciuc, 30 august 2017

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...