A karcfalvi takarékbank (CEC) területének és épületeinek megvásárlása

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

A karcfalvi takarékbank (CEC) területének és épületeinek megvásárlása

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Cârța - Karcfalva
Adresa / Postacím: 
537035, Karcfalva 296 szám
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
A beruházás tárgya egy ingatlan megvásárlása, amely Karcfalva központjában helyezkedik el. A terület 1592 m2, és több épület helyezkedik el rajta, összesen 848 m2 helyen. Az ingatlant a község tulajdonában lévő ingatlanok veszik körül három oldalról. Délen a multifunkcionális központ, nyugaton a műjégpálya, északon pedig az iskola. A főépületet 1903-ban építtette egy helyi vállalkozó, akinek az özvegye 1936-ban az egyháznak adományozta. Még abban az évben az egyház eladta egy kereskedőnek, és az árából építették fel az iskolát. A takarékbank 1993-ban vásárolta meg az épületet, és az egész ingatlant. Azóta a helyi takarékbank működik a földszinten, illetve 2014-től vegyes üzletnek is helyet ad a földszint. Az emeleti rész üresen áll. Mivel a takarékbank az idei évben el akarja adni az ingatlant, meg szeretnénk vásárolni a község részére.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
A beruházás általános célja, hogy bővítsük a község vagyonát. Egy sajátos cél, hogy az ingatlan udvarán keresztül gyalogos hátrajárást biztosítsunk a jégpályának. Egy másik sajátos cél, hogy az épület emeleti részén szükség esetén osztálytermeket létesítsünk, de még más elképzelések is vannak a kihasználást illetően.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
A községközpontban elhelyezkedett ingatlan főépülete a község Fő utcájára néz, a 125-ös megyei útra. Elhelyezkedése révén rengeteg funkciót lehet adni neki. Mivel a takarékbank el akarja adni az épületet, azonnal jelentkeztünk az árverésen. Nem engedhetjük, hogy egy ilyen ingatlan ne a község tulajdonába kerüljön. Ezen kívül a karcfalvi iskolához tartozó tornaterem részben ezen a telken helyezkedik el, így fontossá teszi ez is az épület megvásárlását.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A beruházás célcsoportja majdnem az egész község lakossága. Mivel gyalogos hátrajárást szeretnénk nyitni az udvaron keresztül a jégpályára, majdnem az egész felcsíki régiót érinti, hiszen a legtöbben itt fogják megközelíteni a jégpályát.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Helyi fejlesztési stratégia
Megjelenik
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon anunt de vanzare Carta.pdf1.04 MB