Járdaprogram Gyergyóditróban

Járdaprogram Gyergyóditróban

Kiírták a közbeszerzést

 

Megjelent az elektronikus közbeszerzési oldalon Hargita Megye Tanácsa járdaprogramja keretében kiírt közbeszerzése. Cégek jelentkezését várják járda kiépítésére Gyergyóditróban, a 127-es jelzésű megyei út mentén. A beruházás áfa-nélküli értéke 1 741 933 lej, amelyre április 5-ig tehetnek árajánlatot a jelentkező cégek. A járdaprogram keretében ugyanakkor várják a Közbeszerzések Országos Ügynökségétől (ANAP) a jóváhagyást a zetelaki munkálatok közbeszereztetésére is.

Hargita Megye Tanácsának elnöke számít a községvezetés és a lakosok segítségére is, hogy kivitelezőt találjanak a munkálatokra és idén elindulhassanak a munkálatok.

– Bízom benne, hogy lesz jelentkező cég a közbeszerzésre. Tavaly több beruházásunk akadt el a cégek jelentkezésének hiányában, a kormány rossz gazdasági politikájának „köszönhetően”. Ezért szorosan együtt kell dolgoznunk, hogy kivitelezőket találjunk kiírásainkra, hiszen több kisebb-nagyobb beruházást szeretnénk idén is eszközölni, amelyek fontosak egy-egy település számára – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A ditrói járda Gyergyó-térségi vállalkozók összefogásából is elkészülhetne, hisz 2-4 kisebb cég összefogásban képes teljesíteni a feltételeket. Biztassuk cégeinket, így a munkahelyek is megmaradnak és a profit is helyben marad – fordul a megye lakosaihoz Borboly Csaba.

A megyeelnök meglátása szerint jelentősen növeli majd ez a megvalósítás a biztonságot, hogy a gyerekek, a kisgyerekes anyukák, ne az út szélén kelljen sétáljanak.

Bízom benne lesz helyi cég, aki elvégezze a munkát – tette hozzá a megyei tanács elnöke, aki a közösségi oldalon is felhívással fordult a lakossághoz.

 

Csíkszereda, 2019. március 18.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...