Progrese semnificative în ceea ce privește noua clădire a secției de boli infecțioase și pneumologie

S-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate

 

Prin aprobarea planului urbanistic zonal în cursul toamnei anului trecut, s-a demarat un vast proces de dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. În cursul zilei de azi, la sediul spitalului județean a avut loc semnarea contractului în vederea realizări studiului de fezabilitate pentru construirea noii clădiri care va adăposti secțiile de boli infecțioase și pneumologie, care în momentul de față sunt găzduite la Șumuleu Ciuc. Valoarea contractului se ridică la 80 mii lei.

Managerul spitalului județean, Konrad Judit a afirmat că se termină, prin semnarea contractului, o perioadă  foarte importantă în care s-au depus eforturi susținute în vederea dezvoltării serviciilor medicale și identificării soluțiilor pentru ca secția de la Șumuleu Ciuc să poată fi mutată. Nu în ultimul rând, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în aceste demersuri.

Extinderea unității de primire urgențe și construirea noii clădiri se află pe lista de investiții a Consiliului Național de Investiții, fapt îmbucurător deoarece în acest fel banii pentru realizarea acestora vor fi asigurați de la guvern. Președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că „având în vedere că în curând Suveranul Pontif se va afla într-o vizită în localitatea noastră, dar și faptul actuala clădire care adăpostește secția de boli infecțioase și pneumologie a fost retrocedată bisericii romano-catolice încă din anul 1998, am convingerea că se vor găsi soluții, guvernul este dator să asigure o clădire pentru secția de la Șumuleu Ciuc”, a conchis președintele consiliului județean exprimându-și speranța că în 5-6 ani și secția sus-amintită va fi construită.

„Mai multe spitale din Transilvania vor beneficia de finanțare guvernamentală, aceasta datorându-se unor negocieri care au loc la nivel politic și care precedă pregătirile bugetului. Mă bucură faptul că aceste negocieri au fost fructuoase, le mulțumesc colegilor din UDMR pentru susținere. Este un sprijin semnificativ pentru spitalul județean și îmi exprim speranța ca în decursul a 2-3 ani se vor implementa investiții care vor conduce la devenirea spitalului județean într-unul regional, unde pe lângă dotări și echipamente medicale performate, se va desfășura și o importantă activitate de cercetare științifică”, a afirmat senatorul Tánczos Barna.

Adina Mureșan, reprezentanta firmei de proiectare și-a exprimat disponibilitatea și deschiderea în vederea unei bune colaborări, astfel ca în decursul celor 180 de zile avute la dispoziție să poată fi realizat studiul de fezabilitate. Nu în ultimul rând, a menționat că echipa de proiectare a dus la bun sfârșit o serie de lucrări asemănătoare și la spitalele din Sibiu și Bistrița.

Despre detaliile tehnice a vorbit pe scurt directorul general la Direcția tehnică din cadrul consiliului județean, Peli Levente care a informat că nouă clădire va avea o suprafață de 4.500 metri pătrați iar la cele două nivele va adăposti secția de bolii infecțioase și pneumologie, radiologia și depozitul.

Despre eforturile depuse în vederea mutării clădirii a vorbit și dr. Ambrus Iren șefa secției de boli infecțioase și pneumologie care a menționat că de-a lungul anilor au fost întreprinse numeroase demersuri, până în momentul de față acesta fiind singurul proiect care a ajuns într-un stadiu atât de avansat.

Cu această ocazie s-a semnat și contractul prin care  lui Csató László Szilárd, medic specialist la secția de oncologie i-a fost oferită o locuință de serviciu, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc începând din luna ianuarie a acestui an.

 

Miercurea Ciuc, 20 februarie 2019

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...