Centrul Cultural Judeţean Harghita
Programe dedicate culturii ceangăi
Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului
Alte localităţi - Más települések
Luni, Noiembrie 19, 2018 - 09:46
3 500 ron
Responsabil program: Silló Dalma Orsolya
Casa Copiilor din Coșnea de-arândul anilor a asigurat lăcaș pentu mai multe evenimente și activități cultural. Evenimentul cu cel mai bogată stare de spirit a fost mereu ,,Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului. Aici în fiecare an atât copii cât și meșteșugarii  primesc o gustare în privința fericirii și bucuriei acordate de sărbătorilor de iarnă. Prin împărtășirea cu cei de acasă a  produselor create manual de copii, duc cu ei și spiritul crăciunului.

            Evenimentul  cultural  extins pe cinci zile, față de anii precedenți, și anul acesta  oferim copiilor din Coșnea programe meșteșugărești  utile și pline de chibzuință.

            Ca și în anii anteriori ne străduim a încadra activitatea noastră de o săptămână , în programa școlară  a programului ,,Școala altfel” , consultând cu direcțiunea Școlii Gimnaziale locale, care mereu au primit această inițiativă cu bucurie acordându-ne ajutorul lor an de an.

            În ultima zi a încheieri activităților, organizăm, obișniuta, expoziție a produselor meșteșugărești. Aici  îi așteptăm cu servirea unui ceai și turtă dulce  în primul rând pe părinți respectiv pe localnici la Casa Copiilor.Tot în ultima zi copii pot asista la un concert redat de Formația ,,Égvilág,, din Sfântu Gheorghe, program sprijinit și finanțat de Asociația Viscol-Szellő Egyesület din Coșnea.

            Meșteșugarii  din județul Harghita  vor învăța : producerea de săpunuri de casă, împletire pai, țesut-cusut, împletire de coroane  pentru un număr de 30-35 de copii.

            În munca copiilor  putem vedea abilitățile practice și dezvoltarea capacități lor iar prin toate acestea putem observa bucuria sărbătorilor.