Inlocuire pardoseală Sala de sport str. Sportivilor, mun. Topliţa, jud. Harghita2017 februarie
Toplița - Maroshévíz
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Inlocuire pardoseală Sala de sport str. Sportivilor, mun. Topliţa, jud. Harghita
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Aducerea la standarde europene privind siguranţa efectuării de activităţi sportive de performanţă, recum şi menţinerea sănătăţii copiilor implicaţi în desfăşurarea de activităţi sportive. Prin realizarea acestei investiţii se doreşte înlocuirea pardoselii existente (îmbrăcăminte sintetică monostrat, amestec de cauciuc colorat cu elastomeri) cu pardoseală din parchet masiv de fag, montate pe o substructură de traverse prevăzute cu benzi elastice pentru absorbţia şocului.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
În prezent suprafaţa de joc a sălii de sport (800 mp) este acoperită cu îmbrăcăminte sintetică monostrat, amestec de cauciuc colorat cu elastomeri, asezat direct pe placă suport beton. Actuala structură a sălii de sport – padoseala – nu corespunde normelor tehnice recomnadate prin „Normativul privind proiectarea sălilor de sport din punctul de vedere al cerinţelor Legii nr. 10/1995 indicator NP 065-02, aprobat de MLPAT cu Ordinul 1993 din 13 decembrie 2002. Datorită acestui fapt, Clubul Sportiv Şcolar se confruntă cu probleme serioase în ceea ce priveşte sănătatea copiilor implicaţi în desfăşurarea de activităţi sportive şi a celor ce închiriază sala pentru a face mişcare. Nu de puţine ori, copiii împreună cu părinţii, au luat decizia retragerii din grupele clubului, datorită acestor repetate accidentări şi traumatisme datorate acestei suprafeţe improprii practicării sportului de performanţă şi mare performanţă. Deasemenea, au existat nenumărate cazuri în care s-a refuzat realizarea de cantonamente sau tabere de pregătire a loturilor naţionale de volei, a echipelor de juniori sau seniori. Singurul impediment a fost de fiecare dată, suprafaţa improprie practicării sportului de performanţă. Acest impediment a dus la pierderea unor sume importante de bani din închirierea sălii şi cazarea sportivilor în Centrul de Pregătire sportivă a C.S.Ş. ce se află alăturat de sala de sport. Astfel, considerăm ca extrem de utilă şi oportună obţinerea de finanţare şi realizarea acestei suprafeţe de joc pentru sala de sport.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Copiii afiliaţi Clubului Sportiv Şcolar, locuitorii municipiului Topliţa, sportivi aflaţi în cantonamente şi stagii de pregătire fizică din diferite cluburi sportive din ţară.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
0%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%