A mindszenti elemi iskola és napköziotthon felszerelése2017 februarie
100000
Misentea - Csíkmindszent
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Jelen kérelem egy jelenleg zajló projekt befejezésére vonatkozik, mégpedig az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretén belül Mindszenten épülő általános iskola és napközi felszerelésére. Az épület négy elemi osztályt, három óvodai csoportot, két tanárit, öltözőt, orvosi rendelőt, tálalót foglal magába. Mivel oktatási intézményről a téma, szükséges egy kisebb játszótér is az épület mellé.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás illeszkedik a megyei tanács által meghirdetett programhoz, az „Itthon, család, jövő” témájához, ugyanis az új napközi és iskolaépület a kisgyermekes családok igényeit elégítené ki, és megkönnyítené a családok életvitelét, ugyanis a napközis program lehetővé tenné, hogy mindkét szülő munkát vállaljon. Az új épület és délutáni foglalkozás hozzájárulna ahhoz, hogy a községben lakók ezt az oktatási intézményt válasszák gyermekeik számára. A projekt általános céljaként azt neveznénk meg, hogy a nagyobb gyermekanyag és megfelelő oktatási környezet nagyban hozzájárulna a helyi oktatás minőségének a javulásához.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A kérelem indoklásaként a következőket hoznánk fel: az épület berendezésére nincsen anyagi fedezetünk, de ahhoz, hogy átköltözhessen az óvoda, az elemi iskola öt osztálya és elindulhasson a napközis csoport, szükséges a berendezés és oktatási felszerelések beszerzése.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás közvetett célcsoportja a község lakossága, mintegy 2000 személy. Közvetlenül pedig a kisgyermekes családok illetve fiatal családok érintettek.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A beruházás eddigi eredménye az épület részleges kivitelezése. 2017 év végéig a kivitelezőnek be kell fejeznie a munkálatokat.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%