Amenajare trotuar în satul Sîncrai, comuna Dealu 2017 februarie
Sâncrai - Székelyszentkirály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A székelyszentkirályi fő út, a 134 C jelzésű megyei út mentén nagyon forgalmas. A járdásítás nagyon indokolttá vált, ugyanis a keskeny út miatt a gyalogosok sok esetben arra kényszerülnek, hogy az úttesten közlekedjenek. Emiatt az elmúlt időszakban számos baleset történt. Ez a fő út vezet az óvodákhoz, iskolákhoz, üzletekhez, plebániához, vállalkozásokhoz, rendőrséghez, orvosi rendelőhöz, patikához, művelődési házhoz. A székelyszentkirályi iskolákba 300 gyerek jár 5 faluból.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A székelyszentkirályi járdásítással szeretnénk a gyalogos közlekedést megkönnyíteni, biztonságossá tenni, a falut ezáltal is élhetőbbé, szebbé tenni a fiatalok, a családosok, a vállalkozók és a turisták számára egyaránt.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A székelyszentkirályi járdásításra az elmúlt időszakban az Oroszhegyi Önkormányzat számos erőfeszítést tett. A falu felső részén egy szakaszt sikerült az elmúlt évben már megépíteni. Ezt a munkát szeretnénk idén folytatni, a falu Székelyudvarhely felé vezető kijáratáig, mintegy 1550 méternyi szakaszon. 2016-ban erre az 1550 méternyi szakaszra elkészíttettük a megvalósíthatósági tanulmányt (SF) és a műszaki tervet, hogy tudjuk elkezdeni minél hamarabb a kivitelezési munkálatokat. Ehhez kérjük Hargita Megye Tanácsának támogatását.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Székelyszentkirály falu teljes lakossága - 1160 fő Célcsoportok: - Gyermekek, tanulók - Felnőttek, ingázók, munkavállalók - Vállalkozók - Fiatal családosok - Nyugdíjasok, idősek - Civil szervezetek – turisták
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki terv, kiváltottuk a szakhatósági engedélyeket

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%