Modernizarea şi reabilitarea Dispensarului Uman din comuna Voşlăbeni, jud. Harghita2017 februarie
65000
Voșlăbeni - Vasláb
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Cladirea dispensarului uman a fost construita in anul 1950, fiind una dintre cele mai vechi cladiri ale administratiei publice locale si se situeaza langa Drumul european E 578. Sunt necesare următoarele lucrări în ordinea urgențelor: - schimbarea învelitorii cu refacerea acoperișului - termoizolarea podului și a pereților exteriori - refacerea tencuielii exterioare după termoizolarea pereților exteriori și schimbarea tâmplăriilor uzate și depășite în timp - reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a retelei de canalizare și a instalatiilor electrice - zidărie și zugrăveli interioare - reparații podele - dotarea grupului sanitar, a bucătăriei si a spațiilor de locuit.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul investiției il constituie îmbunătățirea si asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru toti locuitorii comunei Voslabeni, asigurarea unor spatii adecvate pentru desfasurarea in conditii de maxima igiena a actului medical atat pentru medic cat si pentru pacienti. Deasemnea se urmareste construirea la etaj a unor spatii de locuit pentru personalul medical ce deserveste dispensarul uman, fapt ce ar permite o acoperire de 100% pentru toate urgentele medicale (medicul de familie ar locui in permanenta la etajul dispensarului uman si astfel ar fi prezent in cadrul dispensarului 24 h din 24 h).
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Investitia este una prioritara deoarce ar servi pentru unul dintre drepturile fundamentale ale cetateanului, mai exact dreptul la viata prin asigurarea unor servicii medicale de calitate, de prim-ajutor in cazul unor accidente sau diverse afectiuni ce necesita o interventie medicala imediata. Deasemenea, investitia este una foarte importanta pentru locuitorii comunei, deoarce majoritatea acestora au o varsta inaintata ce nu le permite deplasarea la alte centre medicale din afara localitatii.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Principalii beneficiari ai investitiei sunt locuitorii comunei Voslabeni, precum si alti cetateni ce tranziteaza comuna si care au nevoie imediata de prim-ajutor medical, avand in vedere si faptul ca dispensarul uman este situat langa drumul E578, fapt ce permite un acces usor si rapid pentru cei ce au nevoie de prim-ajutor medical de specialitate.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiect in faza de initiere

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%