CUMPARAREA IMOBILELOR COOPERATIVEI ARTA POPULARA DANESTI / A CSÍKDÁNFALVI NÉPMŰVÉSZETI SZÖVETKEZET INGATLANJAINAK A MEGVÁSÁRLÁSA2017 februarie
30000
Dănești - Csíkdánfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Cumpararea imobilelor cooperativei de ceramica / A Csikdanfalvi Nepmuveszti Szovetkezet tulajdonaban levo ingatlan megvasarlasa
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A nepmuveszeti alkoto tevekenyseg folytonossaganak biztositasa Csikdanfalvan. A beruházás általános célja, hogy bővítsük a község vagyonát, valamint annak megakadalyozasa, hogy a Csikdanfalvan hagyomanyos mestersegek, mint a fazekassag es a szoves, kihaljanak.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Az 1951-ben maganszemely altal alapitott csikdanfalvi keramiauzem a hatvanas evekben a Hargita Muveszete Szovetkezethez tartozott, majd 2006-ban levalt a kozponttol es onalloan probalt fennmaradni, kozben a tevekenyseg tobbszor is szunetelt. Az uj szovetkezet reszvenyeseinek nem sikerult a tervezett fejleszteseket vegbevinnie. 2012-ben vegleg megszunt minden tevekenyseg itt, azota mar a villanyt is levagtak. A reszvenyesek ugy dontottek, hogy felszamoljak a szovetkezetet șs az ingatlanokat eladjak. Nem engedhetjuk meg azt, hogy ez a reprezentativ epuletegyuttes es tevekenyseg megszunjon Csikdanfalvan.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
-Csikdanfalva kozseg egesz lakossaga, kb. 2200 fo. A hetvenes evekben szinte nem volt a faluban olyan csalad, aki valamilyen modon ne lett volna erintett a keramia șs szovoreszleg tevekenysegeben.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%