Amenajare zone de acces - Grădiniţa Pitypang2017 februarie
40000
Gheorgheni - Gyergyószentmiklós
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Grădiniţa este amplasată aproape de centrul municipiului, ansamblul cuprinzând două corpuri de clădiri. Clădirea veche, construită la sfârşitul secolului XIX, în care a funcţionat şcoala „Orosz Kalman” nu este utilizată în prezent. În a doua parte a secolului XX, construcţiei vechi i s-a alăturat o construcţie nouă, cu funcţiune de grădiniţă cu 6 grupe. Cladirea gradinitei s-a reabilitat integral in perioada 2011 - 2016 din fonduri de la bugetul de stat, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, buget local și fonduri din partea Consiliului Județean Harghita Având în vedere accesul defectuos în grădiniţa Pitypang, precum şi starea deteriorată a curţii interioare în urma lucrărilor de construcţii la corpurile clădirii grădiniţei, se propune realizarea lucrarilor de executie pentru reabilitarea zonelor de acces.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectiv general: Dezvoltarea infrastructurii de educaţie din municipiul Gheorgheni pentru asigurarea calităţii şi creşterea participării în educaţie, cu impact asupra dezvoltării economice şi sociale a zonei. Obiective specifice • Îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ • Creşterea accesului la educaţie de calitate • Asigurarea condiţiilor optime pentru desfăşurarea activităţilor • Îmbunătăţirea calităţii în educaţia preşcolară Îmbunătăţirea condiţiilor desfăşurării procesului de invăţământ preşcolar este de o importanţă majoră, întrucât condiţiile in care se desfăşoară procesul de învăţământ au un efect semnificativ asupra rezultatelor obţinute de copii. Totodată, asigurarea accesului in condiții optime vor rezulta îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ preşcolar în vederea creşterii calităţii acestuia şi a actului educaţional din municipiu. Astfel, atingerea obiectivelor specifice va conduce la obţinerea de rezultate mult mai performante în munca copiilor şi cadrelor didactice, care astfel vor contribui cu idei şi activităţi concrete în etapele viitoare ale acestui proces lung şi complex de modernizare şi dezvoltare pentru atingerea unui nivel european în educaţie, pe termen mediu şi lung, contribuind la atingerea obiectivului principal, cel al dezvoltării infrastructurii de educaţie din municipiul Gheorgheni pentru asigurarea calităţii şi creşterea participării in educaţie cu impact asupra dezvoltării economice şi sociale a zonei.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Obiectivele principale ale Municipiului Gheorgheni, privind dezvoltarea socio-economică a municipiului se încadrează în Planul de Dezvoltare a Judeţului Harghita, precum şi în Planul Naţional de Dezvoltare a României, în contextul obiectivelor generale al Programului de dezvoltare a infrastructurii de invătământ in spaţiul urban. În vederea punerii în practică a obiectivelor din domeniul educaţiei, experţii din cadrul Consiliului Local au analizat din mai multe contexte îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, proiectul de reabilitare a zonei de acces fiind una dintre soluţiile cele mai optime pentru realizarea obiectivelor propuse.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Ca administraţie publică locală Primăria şi Consiliul Local al municipiului, prin orice activitate întreprinsă are ca grup ţintă populaţia de pe teritoriul său administrativ, sau o parte a acestuia, care este direct ţintit printr-o activitate sau la luarea unei decizii. Astfel şi prin acest proiect autoritatea publică locală se concentrează asupra locuitorii spaţiului pe care-l administrează şi asupra proprietăţii sale publice, profitând de ocazia care poate îmbunătăţii viaţa persoanelor de care „răspunde” şi a calităţii domeniului său public şi privat. Ca urmare, proiectul vizând dezvoltarea socială a municipiului cei care beneficiază de rezultatele obţinute sunt următoarele categorii de persoane şi instituţii: Beneficiarii direcţi: • Preşcolari – 120 persoane • Cadrele didactice din şcoală – 10 persoane • Autoritatea publică locală Beneficiarii indirecţi: • Familiile preşcolarilor • Locuitorii municipiului Se aşteaptă ca în urma implementării acestui proiect, elevii şi cadrele didactice să obţină rezultate mult mai performante în munca lor, şi astfel vor contribuind cu idei şi activităţi concrete în etapele viitoare ale acestui proces lung şi complex de modernizare şi dezvoltare pentru atingerea unui nivel european în educaţie.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Nu este cazul.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%