MODERNIZARE ȘI CONSOLIDARE DRUM COMUNAL DC 65, COMUNA DITRĂU, SAT JOLOTCA2017 februarie
329000
Jolotca - Orotva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Starea tehnică, elementele geometrice din profil longitudinal și transversal nu corespund prescripțiilor actuale, structura rutieră este degradată și pune în pericol desfășurarea fluentă și în siguranță a traficului rutier.. Prin lucrările prevăzute se vor moderniza și drumurile de acces la grupurile de acces de gospodării, în lungime de 306ml. Pe sectoare lungi se poate observa o instabilitate a piciorului taluzului, datorată spălării acestuia de ape, respectiv este necesar consolidarea acestora pentru a prevenii eventualele surpari ale acestuia. In unele parți este necesar stabilizarea taluzului prin dispunerea de anrocamente protejate cu plasă de sărmă.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul general al investiției este înbunătățirea infrastructurii din mediul rural, respectiv creșterea calității vieții, iar obiectul specific îl reprezintă consolidarea și modernizarea DC65.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
După realizarea străzilor și acceselor, traficul rutier va crește, corelat cu creșterea generală din economie. Se impun înbunătățiri ale drumului pentru a ține pasul cu cu creștera traficului, pentru a permite transporturi mai ieftine, în condiții de siguranță și confort,conform normelor europene, și bineînțeles pentru dezvoltarea tuturor ramurilor economice ale zonei.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii direcți sunt locuitorii satului Jolotca ,306 gospodării, indirect locuitorii județului Harghita, prin traficul rutir dat de diverse ramuri ale economiei.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În satdiul actual consolidarea drumului este în derulare, aproape finalizată, urmănd așezarea stratului de uzură, asfaltarea acestuia.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%