Construire de trotuar pe langa drumul E 578 între Biserică și Școala Generală Kajoni Janos, DJ 123F în fața Căminului Cultural și sediul Primăriei.

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Construire de trotuar pe langa drumul E 578 între Biserică și Școala Generală Kajoni Janos, DJ 123F în fața Căminului Cultural și sediul Primăriei.

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Ciceu - Csíkcsicsó
Adresa / Postacím: 
537297, Ciceu Nr.651
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Executia de trotuare si acces pe E 578 între Biserică și Școala Generală Kajoni Janos, este o prioritate a com.Ciceu, amplasamentul se situeaza dealungul drumului E 578, com. Ciceu, care traverseaza localitatea și DJ 123F în fața Căminului Cultural și sediul Primăriei , unde in anii precedenti si pana in prezent sa constatat o crestere semnificativa a traficului rutier, avand in vedere ca acest drum face legatura intre Miercurea Ciuc - Gheorgheni, iar in urma rezultatului ultimului recensamant de vechicule s-a constatat ca localitatea este traversat in mediu de 2200 vehicule/zi. Din lipsa trotuarelor, pietonii sunt obligati sa circule pe partea carosabila expunandu - se accidentelor rutiere, in special seara , pe timp ploios sau iarna. Pentru rezolvarea acestor probleme majore se impune construirea de trotuare cu accesoriile componente.Pentru construirea trotuarelor se va folosi PAVAJ, fabricat in zona si va fi realizat de firme specializate din zona.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
- cresterea confortului si a sigurantei circulatiei pietonale; - reducerea uzurii unfrastructurii de transport prin inbunatatirea cailor de acces
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Este necesar contribuirea la un trafic sanatos, fara evenimente nedorite ce contribuie la siguranta circulatiei pietonale care este destul de greu pe raza localitatii.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
- pietonii si conducatorii vehiculelor
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: