Infiintare centru de zi pentru persoane varstnice in comuna Meresti f2017 februarie
40000
Merești - Homoródalmás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Prin programul european POR axa prioritara 8, cu obiectivul specific 8.3 Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociala,Comuna Meresti, vrea sa acceseze fonduri pentru infiintarea unui centru de zi pentru persoane varstnice in comuna Meresti. Centrul ar functiona prin schimbarea destinatiei a cladirii sala popice aflat in domeniul privat al comunei Meresti. Prin prezenta cerere de finantare cerem cofinantarea documentatiei care trebuie depuse la programul european amintit si anume Expertiza tehnica de specialitate,, Studiu de frezabilitate, Studiu topo, Studiu geotehnic etc.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul specific al investitiei este cresterea gradului de acoperire a servicilor sociale, grupul de tinta sunt persoanele varstnice.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
In comuna Meresti conform recensamantului 24,6% din totalul populatiei face parte din categoria de peste 65 ani (persoane varstnice). Multi traiesc singur fara sprijinul familiei fara ajutor, in saracie. In prezent pentru 20 de persoane zilnic este adus pranzul de la Azilul de batrani de la Locodeni. Suntem intr-o colaborare foarte buna cu fundatia din Locodeni si vrem sa realizam si implementarea acestui proiect in parteneriat cu aceasta fundatie.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potentialii beneficiari sun varstnicii din localitate Meresti, respectiv viitorii lucratori din centrul de zii.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Avem cladirea cu carte funciara

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%