Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Tuşnad 2017 februarie
499000
Tusnad - Tusnád
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Proiectarea şi executarea reţelelor de canalizare menajeră a comunei Tuşnad şi a comunei Cozmeni se derulează paralel prin programul vizând protecţia resurselor de apă, staţii de tratare canalizare. se va renunţa construirea staţiei de epurare în comuna Cozmeni şi se va proiecta o singură staţie de epurare pentru amândouă comune care este capabilă să preia apele uzate atât din comuna Cozmeni cât şi din comuna Tuşnad. această staţie de epurare va fi amplasată în comuna Tuşnad, satul Tuşnadu Nou aflată aval faţă de comuna Cozmeni.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Va asigura canalizarea şi epurarea apelor uzate menajeră a 2151 locuitori din gospodăriile existente, instituţiile de învăţământ, şcoli, grădiniţe, dispensarul comunei şi agenţi economici. Se elimină riscul de îmbolnăvire a consumatorilor de apă, se elimină poluarea apelor subterane şi a celor de suprafaţă, se elimină contaminarea solului şi a vegetaţiei din zonă, se intervin în mod pozitiv asupra perspectivei de dezvoltare economică a localităţii prin mica industrie şi turism rural.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
UAT Tuşnad nu dispune de fonduri necesare pentru acoperirea integrală a cotaparte cheltuielilor investiţiei Canalizare menajeră şi staţie de epurare din comuna Tuşnad.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
lucrarea proiectată va asigura canalizarea şi epurarea apelor uzate menajeră a 2151 din gospodăriile existente, instituţiile de învăţământ, şcoli, grădiniţe. Scopul lucrării este realizarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare al comunei Tuşnad cu posibilităţi de extindere în funcţie de necesităţi în viitor datorită creşterii gradului de confort al locuinţelor, creşterea numărului populaţiei, extinderea activităţii micilor industrii în urma dezvoltării.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În momentul de faţă din contractul în valoare de 7.498.051 lei nu a fost implementat o valoare de 2.314.416 lei din care cota parte al UAT Tuşnad este de 995.723 lei şi suma de 1.318.692 lei este ultima tragere pe care poate efectua instituţia noastră de la Fondul de Mediu, dar cu plata anticipată şi a acestei sume. În concluzie suma de 2.314.416 lei este suma necesară până la finalizarea proiectului Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Tuşnad

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%