Amenajare alei in cimitir și la casa mortuara / Sétányok a temetőbe és a rovatalozóhoz

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Amenajare alei in cimitir și la casa mortuara / Sétányok a temetőbe és a rovatalozóhoz

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Sâncrăieni - Csíkszentkirály
Adresa / Postacím: 
537265 Sâncrăieni, nr.545, județul Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investiţia vizează amenajarea zonei cimitirului local și zonei casei mortuara prin amenajare alei pietonale și acces auto de la intrare și pana la casa mortuara. Prin prezenta lucrare este propus realizarea alei pietonale prin indepartarea stratului argilos, realizarea fundației, realizarea unui strat de uzura din pișcoturi intre borduri, in zona cimitirului și respectiv in zona casei mortuare / A beruházás a helyi temető rendezését és a rovatalozó körüli rész rendezését irányozza elő, ami tartalmazza a gyalogos sétányok, az autobejáró valamint a rovatalozó körüli kövezett járda létrehozását. A munkálat magába foglalja a meglévő agyagos réteg eltávolítását, a sétány alapozását valamint egy térkövezett járófelulet elkészítését bordurák közé.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Prin realizarea aleilor pietonale in cimitir se asigura circulatia credinciosolor in deplina siguranța, avand in vedere ca terenul cimitirului afland in panta este argilos și in timp ploios devine alunecos.Prin accesul auto va fi asigurat intrarea mașinii funerare pana la casa mortuara/ A temető sétányainak térkövezése által biztosítva lesz egy biztonságos közlekedés a hivek számára, figyelembe véve a temető területének elhelyezkedését ami oldalos helyen van, agyagos és esős időbe csuszik és nehéz a kozlekedés. Az autobejárat által biztositva lesz a rovatalozo megközelitése halottaskocsival.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Realizarea aleilor pietonale in cimitir contribuie la dezvoltarea comunei. Prin această investiţie se asigura un cimitir ordonat și întreținut, creind un aspect placut vizitatorilor și credincioșilor, asigurand un mediu coraspunzator realizarii ceremoniilor funerare/ A temető sétányainak kialakitása hozzájárul a község fejlődéséhez, biztositva lesz egy rendezett és karbantartott temető, ami jó benyomást tesz a látogatók és a hívők számára, megfelelő környezetet biztositva a temetkezési szertartások lebonyolítására.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Locuitori comunei/ a község lakossága
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / Megnevezés
Strategie locala de dezvoltare/helyi fejlesztési stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: