REPARAŢII CAPITALE Şl MODERNIZARE CLĂDIRE COMUNALĂ PENTRU CENTRU MULTIFUNCŢIONAL Şl REFUGIU P.S.I.2017 februarie
139000
Zetea - Zetelaka
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În prezent avem în dotare următoarele echipamente şi utilaje: Autospecială stins incendii Mercedes Benz, fabricată în 1964 Autospecială stins incendii Raba, fabricată în 1989 S Autospecială stins incendii UTV, fabricată în 2015 Remiza P.S.I. existentă nu are dimensiunea necesară pentru depozitarea tuturor echipametelor. Din această cauză autospeciala stins incendii Raba, fabricată în 1989 şi cumpărată în 2012 este ţinută în aer liber, este vulnerabilă condiţiilor meteo şi iarna nu este funcţională. Din această cauză scade capacitatea de intervenţie a echipei voluntare. Remiza P.S.I. construită în anul 1960 nu mai corespunde cerinţelor actuale nici ca dimensiune, nici ca condiţii tehnice pentru a fi autorizată de organele competente. Ca urmare se impune înfiinţarea unui centru mai performant. Comuna Zetea deţine o clădire bine situată, care, în urma unor modificări, ar corespunde scopului susmenţionat. Lucrările necesare ar fi următoarele: desfacerea acoperişului existent, demolare unor ziduri interioare, construcţie structură de rezistenţă, refacerea acoperişului, executarea unor lucrări de finisare internă şi externă. Menţionăm, că proiectul tehnic al investiţiei este realizat parţial, urmând să fie terminat până la data de 31.12.2017.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Comuna Zetea are o suprafaţă de cca. 20.000 ha din care cca. 10.000 ha pădure, în majoritate conifere. Comuna se compune din satele Zetea, Sub Cetate, Izvoare, Poiana Tîrnavei, Şicasău şi Deşag, însumând în totalitate 5643 locuitori. Pentru a asigura o protecţie contra incendiilor şi pentru intervenţiile de situaţii de urgenţă există un Compartiment de Situaţii de Urgenţă în cadrul Aparatului de Specialitate a Primarului Comunei Zetea cu un şef serviciu voluntar şi un post vacant. Activităţile privind stingerea incendiilor şi intervenţiile de situaţii de urgenţă sunt asigurate de către 20 de voluntari din comună. Obiectivul principal al investiţiei este creşterea gradului de siguranţă împotriva incendiilor şi gradului de pregătire pentru intrervenţiile în situaţii de urgenţă. în urma acestor lucrări ar rezulta un refugiu P.S.I. de 155 mp pentru utilajele susmenţionate şi un punct de lucru din care se va asigura o logistică optimă pentru intervenţiile contra incendiilor şi o reacţie cât mai promptă la situaţiile de urgenţă.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
În urma acestor lucrări ar rezulta un refugiu P.S.I. de 155 mp pentru utilajele susmenţionate şi un punct de lucru din care se va asigura o logistică optimă pentru intervenţiile contra incendiilor şi o reacţie cât mai promptă la situaţiile de urgenţă.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Toţi locuitorii din Comuna Zetea, în totalitate 5643 locuitori, turiştii şi persoanele care tranzitează teritoriul Comunei.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Există Proiect tehnic şi sunt contractate lucrările de execuţie.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%