REPARAŢII CAPITALE Şl MODERNIZARE CLĂDIRE COMUNALĂ PENTRU CENTRU MULTIFUNCŢIONAL Şl REFUGIU P.S.I.

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

REPARAŢII CAPITALE Şl MODERNIZARE CLĂDIRE COMUNALĂ PENTRU CENTRU MULTIFUNCŢIONAL Şl REFUGIU P.S.I.

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Zetea - Zetelaka
Adresa / Postacím: 
Sat Zetea, nr. 987/A, com. Zetea, jud. Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
În prezent avem în dotare următoarele echipamente şi utilaje: Autospecială stins incendii Mercedes Benz, fabricată în 1964 Autospecială stins incendii Raba, fabricată în 1989 S Autospecială stins incendii UTV, fabricată în 2015 Remiza P.S.I. existentă nu are dimensiunea necesară pentru depozitarea tuturor echipametelor. Din această cauză autospeciala stins incendii Raba, fabricată în 1989 şi cumpărată în 2012 este ţinută în aer liber, este vulnerabilă condiţiilor meteo şi iarna nu este funcţională. Din această cauză scade capacitatea de intervenţie a echipei voluntare. Remiza P.S.I. construită în anul 1960 nu mai corespunde cerinţelor actuale nici ca dimensiune, nici ca condiţii tehnice pentru a fi autorizată de organele competente. Ca urmare se impune înfiinţarea unui centru mai performant. Comuna Zetea deţine o clădire bine situată, care, în urma unor modificări, ar corespunde scopului susmenţionat. Lucrările necesare ar fi următoarele: desfacerea acoperişului existent, demolare unor ziduri interioare, construcţie structură de rezistenţă, refacerea acoperişului, executarea unor lucrări de finisare internă şi externă. Menţionăm, că proiectul tehnic al investiţiei este realizat parţial, urmând să fie terminat până la data de 31.12.2017.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Comuna Zetea are o suprafaţă de cca. 20.000 ha din care cca. 10.000 ha pădure, în majoritate conifere. Comuna se compune din satele Zetea, Sub Cetate, Izvoare, Poiana Tîrnavei, Şicasău şi Deşag, însumând în totalitate 5643 locuitori. Pentru a asigura o protecţie contra incendiilor şi pentru intervenţiile de situaţii de urgenţă există un Compartiment de Situaţii de Urgenţă în cadrul Aparatului de Specialitate a Primarului Comunei Zetea cu un şef serviciu voluntar şi un post vacant. Activităţile privind stingerea incendiilor şi intervenţiile de situaţii de urgenţă sunt asigurate de către 20 de voluntari din comună. Obiectivul principal al investiţiei este creşterea gradului de siguranţă împotriva incendiilor şi gradului de pregătire pentru intrervenţiile în situaţii de urgenţă. în urma acestor lucrări ar rezulta un refugiu P.S.I. de 155 mp pentru utilajele susmenţionate şi un punct de lucru din care se va asigura o logistică optimă pentru intervenţiile contra incendiilor şi o reacţie cât mai promptă la situaţiile de urgenţă.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
În urma acestor lucrări ar rezulta un refugiu P.S.I. de 155 mp pentru utilajele susmenţionate şi un punct de lucru din care se va asigura o logistică optimă pentru intervenţiile contra incendiilor şi o reacţie cât mai promptă la situaţiile de urgenţă.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Toţi locuitorii din Comuna Zetea, în totalitate 5643 locuitori, turiştii şi persoanele care tranzitează teritoriul Comunei.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / Megnevezés
Strategia de dezvoltare durabilă a Comunei Zetea
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: