MODERNIZAREA STRADA SELYMEK2017 februarie
Sândominic - Csíkszentdomokos
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Investiția propusă este continuarea lucrărilor de modernizarea drumurilor comunale din anul 2009. În anii anteriori cu sprijinul acordat de Consiliul Județean Harghita, din fonduri de la stat și proprii a fost modernizate drumuri comunale în lungime de 12 km. Acest porțiune de drum de 560 m este legat de DE 578 și de drumul agricol reabilitat din anul 2012 pe o lungime de 3,75 km. Pentru consolidarea suprastructurii drumului se vor efectua următoarele lucrări: scarificarea și reprofilarea părții carosabile, execuția stratului de piatră spartă, consolidarea și refacerea acostemente cu piatra spartă, asfaltarea drumului.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectul general al proiectului este îmbunătățirea imaginii comunei, obiectivul specific este soluționarea scurgerii apei de pe suprafață.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Drumul comunal Selymek este porțiunea de drum cel mai deteriorat din comună. Consolidarea drumului este impusă de necesitatea rezolvării circulației rutiere în condiții de confort optim și de siguranța circulației. și este impusă de creșterea continuă a traficului rutier, de starea înrăutățită a îmbrăcăminții existente, a denivelărilor accentuate și a numeroaselor gropi din drumul existent. Scurgerea apelor de suprafață nu este asigurată , apele pluviale nu sunt colectate și evacuate corespunzător, șanțurile nu au panta de scurgere necesară, de accea sunt colmatate parțial cu pământ, se constată creșterea vegetației, deasemenea și podețele sunt înfundate.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii din zonă , aproximativ 1000 persoane.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În curs de proiectare

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%