Amenajare incintei Centrului Comunitar Multifuncțional (Cămin Cultural) din localitatea Valea lui Pavel, A Pálpatak-i multifunkcionális közösségi ház körüli terület rendezése2017 februarie
Valea lui Pavel - Pálpataka
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Az épület 80% -ban helyi építő anyagból azaz fenyőfából készült, méretei 40 m x 12 m a belső tér azaz a nagyterem mennyezet nélkül készült , így láthatóak az épület struktúra tartó elemei. Tervezési fázisban nem lettek előirányozva és így nem kerültek bele a közbeszerzési eljárásba a tereprendezési munkálatok, amelyek nélkül a megépült szép és impozáns épület nem használható a célnak megfelelően, hisz az építkezési munkálatokkal a terep átrendeződőt. Szükségszerű az épület körüli talaj elegyengetése, rézsűk kialakítása, valamint a laza talaj megtartására gyeprácsok elhelyezése, tartó támfalak, járdák valamint parkoló megépítésére.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás célja a már megépített Multifunkcionális Közösségi Központ közvetlen környezetének rendezése és használatba adása Pálpataka település lakói számára. Az épület ellátja a kultúrotthon szerepét de számos , más funkciót is betölt a település életében , ezáltal megfelelő környezetet teremt a Pálpatakán zajló kulturális és közösségi tevékenységek számára, így elengedhetetlenül fontos a Multifunkcionális Közösségi Központ körüli tér rendezése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A település életében az iskola és a templom után a harmadik legfontosabb középület, hisz épp annak köszönhetően, hogy a településen nincsen kábeltévé nagyon aktív a kulturális élet rendszeres előadások, bálok vannak, ugyanakkor a kultúrotthon ad helyett a lakodalmaknak és halotti toroknak. Az épület felújítása esetén jelentős mértékben hozzájárul a település arculatának pozitív formálásához, direkt módon javítva az itt élő emberek életkörülményeit.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás célcsoportját Pálpataka település 395 lakósa, valamint az idelátogató turisták, elszármazott pálpatakiak és a különleges alkalmakra meghívott vendégek képezik, akik a beruházás esetén modern elvárásoknak megfelelő körülmények közt vehetnek részt különböző, a település életében nagy fontossággal bíró eseményen.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A Multifunkcionális Közösségi Központ átadására 2016 május 24 –én került sor, ám forráshiány miatt a munkálatok következtében jelentősen megrongálódott környezetének a helyreállítására és rendezésére nem került sor. Korond Község rendelkezik a területrendezéshez valamint az építkezési munkálatok elvégzéséhez szükséges műszaki tervekkel, a kivitelezővel megkötött érvényes szerződéssel, így a munkálatok a legrövidebb időn belül az időjárási viszonyok függvényében megkezdődhetnek

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%