A karcfalvi takarékbank (CEC) területének és épületeinek megvásárlása2017 februarie
159000
Cârța - Karcfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás tárgya egy ingatlan megvásárlása, amely Karcfalva központjában helyezkedik el. A terület 1592 m2, és több épület helyezkedik el rajta, összesen 848 m2 helyen. Az ingatlant a község tulajdonában lévő ingatlanok veszik körül három oldalról. Délen a multifunkcionális központ, nyugaton a műjégpálya, északon pedig az iskola. A főépületet 1903-ban építtette egy helyi vállalkozó, akinek az özvegye 1936-ban az egyháznak adományozta. Még abban az évben az egyház eladta egy kereskedőnek, és az árából építették fel az iskolát. A takarékbank 1993-ban vásárolta meg az épületet, és az egész ingatlant. Azóta a helyi takarékbank működik a földszinten, illetve 2014-től vegyes üzletnek is helyet ad a földszint. Az emeleti rész üresen áll. Mivel a takarékbank az idei évben el akarja adni az ingatlant, meg szeretnénk vásárolni a község részére.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás általános célja, hogy bővítsük a község vagyonát. Egy sajátos cél, hogy az ingatlan udvarán keresztül gyalogos hátrajárást biztosítsunk a jégpályának. Egy másik sajátos cél, hogy az épület emeleti részén szükség esetén osztálytermeket létesítsünk, de még más elképzelések is vannak a kihasználást illetően.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A községközpontban elhelyezkedett ingatlan főépülete a község Fő utcájára néz, a 125-ös megyei útra. Elhelyezkedése révén rengeteg funkciót lehet adni neki. Mivel a takarékbank el akarja adni az épületet, azonnal jelentkeztünk az árverésen. Nem engedhetjük, hogy egy ilyen ingatlan ne a község tulajdonába kerüljön. Ezen kívül a karcfalvi iskolához tartozó tornaterem részben ezen a telken helyezkedik el, így fontossá teszi ez is az épület megvásárlását.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás célcsoportja majdnem az egész község lakossága. Mivel gyalogos hátrajárást szeretnénk nyitni az udvaron keresztül a jégpályára, majdnem az egész felcsíki régiót érinti, hiszen a legtöbben itt fogják megközelíteni a jégpályát.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A takarékbank meghirdette az árverést az ingatlanra. Egyedül a karcfalvi önkormányzat jelentkezett, ezért újra meg kellett hirdetni az árverést. Ismét csak az önkormányzat jelentkezett, így direkt tárgyalásba fogtunk a takarékbankkal, és megegyeztük az árat, ami 85.000 Euro. Egy egyezséget kötöttünk, hogy három hónap alatt ki fogjuk fizetni az ingatlan értékét.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%