Modernizare parc2017 februarie
Vlăhița - Szentegyháza
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Investitia se va realiza in Orasul Vlahita in centrul acesteia la intersectia strazilor Republicii cu strada 1 Mai pe suprafata de teren liber de constructii, si se afla pe domeniu public. Se prevede amenajarea aleeilor pe surafata terenului viran si adoptarea unor imbracaminti de pavaje cu piatra. Este prevazut si amenajare parcare pentru accesul masinilor.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Imbunatatirea functionalitatii terenului care este situata vizavi de Casa de cultura Gabor Aron, de Biblioteca oraseneasca, de sediul Casa elevilor si de sediul Filarmonicii de copii Vlahita. Aceasta zona este frecventata de mii turistii anual.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii in valoare a spatiului partial amenajat si a crearii in zona a unui loc de recreere, Prin lucrări de terasament şi modelare a terenului, plantatii si alei vor fi create zone distincte in care toate categoriile de varsta isi pot gasi locul de relaxare, joaca sau plimbare. Amenajarea acestei zone va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor di Orasul Vlahita. Probleme identificate: -Lipsa unei zone de agrement in zona; -Existenta unui spatiu public inestetic, fara utilizare; -Nevoia de a mari suprafetele verzi in oras, -Nefolosirea la capacitate maxima a potentialului de recreere din zona Terenul unde va fi realizat parcul se intinde langa Drumul National DN13 A, unde se circula peste 1000 autovehicule/zi.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
6800 de locuitori al orasului Vlahita, 30000 de turisti/an care viziteaza aceasta zona. Terenul unde va fi realizat parcul se intinde langa Drumul National DN13 A, unde se circula peste 1000 autovehicule/zi.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiect in faza de initiere. Procentul de implementare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%