CT gép vásárlása a székelyudvarhelyi Városi Kórháznak / Achiziționare echipament CT pentru Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc2018 ianuarie
150000
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Egy CT (computed tomography) vásárlására pályázik a székelyudvarhelyi Városi Kórház. Egy ilyen gép értéke kb. 3.000.000 lei. Sikeres pályázás esetén 10% önrészt kell bíztosítani, ami kb. 300.000 lejt jelent. Az önrész bíztosításához kérjük a megyei Tanács segítséget, 150.000 lej-re lenne szüksége a városi kórháznak.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Mi is az a komputer tomográfiás (CT) vizsgálat? Röntgensugárral történő számítógépes rétegvizsgálat. A vizsgálat a testen áthaladó röntgensugárral történik, mely sugarak a test különböző szöveteiben különböző mértékben nyelődnek el, ezért csak nagyteljesítményű számítógép képes kis árnyalati különbségek képek formájában történő megjelenítésére.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Szüségszerű egy új CT gép beszerzése, mivel a meglévő gép már elég régi, illetve egyre nagyobb igény van a használatára. A CT vizsgálat alkalmas olyan diagnosztikus kérdések megoldására, amelyek egyéb módszerekkel, ultrahang, hagyományos röntgenvizsgálat stb. nem dönthetők el teljes biztonsággal. Felhasználható a már kimutatott elváltozások kiterjedésének kimutatására, illetve az elváltozások karakterizálására. Alkalmas a további műtéti beavatkozás megtervezésére, röntgenbesugárzás, gyógyszeres terápia megtervezésére, ezek eredményének nyomon követésére.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beruházás célcsoportja: miden olyan személy, aki Székelyudvarhely és környékén él és tartózkodik, illetve szüksége van olyan diagnosztikus kérdések megoldására, amelyek egyéb módszerekkel, ultrahang, hagyományos röntgenvizsgálat stb. nem dönthetők el teljes biztonsággal.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Abban az esetben, ha nyer a pályázat az önrészt fel kell mutatni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%