Construirea unei creșe în comuna Căpâlnița, Județul Harghita/ Bölcsőde építése Kápolnásfalu községben2024
Căpîlnița - Kápolnásfalu
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A 2021-es népszámlálás adataiból is jól kiolvasható, miszerint Kápolnásfalu azon kevés vidéki telepűlései közé tartozik, ahol növekedett a lakosság száma. Ebből adódóan egyre több gyerek születik a településünkön. Ezek jó körülmények között való felneveléséhez létfontosságú lenne egy bölcsőde építése.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás célja egy új bölcsőde építése, amely a nemrég felújított községi általános iskola és frissen épült napközi mellett nagy hiányosság az oktatásügyi láncunkban.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Megnyert pályázatunk van az ADR centru PRC 6.1.1-es kiírásában egy új bölcsőde építésére. Mivel nagy a beruházás értéke, ezért A Projekt Technic és a konzultánca nem elszámolható abban a pályázatban. Így önerőből túlságosan nagy összeg a községünk számára előteremteni a fennmaradó önrészt.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A projekt leadásakor több mint 60 kérés érkezett a 3 év alatti gyerekkel rendelkező szülők részéről, miszerint bölcsődébe adnák a gyerekeiket, amennyiben lenne a településen. Ez nem csak a gyerekeknek lenne kényelmes megoldás, de a szülöknek is hatalmas megkönnyebbülés lenne, miszerint nem kellene olyan sokat hiányozzanak a munkából. Vagy több esetben újra munkát tudnának vállalni, és nem kellene otthon ülljenek a gyerekekkel amikor már betölti a gyerek a 2 évet és még kell várni 1 évet, amíg 3 éves korában elkezdheti az óvodát.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Megvan nyerve a pályázat, alá van írva a finanszírozási szerződés és készen van a megvalósíthatósági tanulmány( SF) Jelenleg a kivitelezési terven (PT) dolgozunk.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%