Centrul Cultural Judeţean Harghita
Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita
Comorile naturii – expoziție foto
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Vineri, Iulie 5, 2024 - 18:00
0 ron
Responsabil program: Fülöp József
Vernisaj: joi, 05 iulie 2024, ora 18:00 / Spațiul expozițional de la parterul Consiliului Județean Harghita

 

Un număr de patruzeci și două de fotografii vor fi expuse la vernisajul expoziției Organizației Tineretului Maghiar din Timișoara (TEMISZ) din Timișoara. Expoziția intitulată Comorile naturii, organizată în colaborare cu Asociația Banat Carpați, este un preludiu al concursului de fotografie de natură cu același nume, care a fost deschis fotografilor neprofesioniști din orice regiune a Bazinului Carpatic în perioada 11 noiembrie 2019 - 10 ianuarie 2020. Au putut fi trimise până la cinci fotografii pe categorie în cadrul a trei categorii - natură virgină, faună și floră sălbatică, cer uimitor -, iar până la termenul limită au fost trimise șapte sute treizeci și cinci de fotografii de către nouăzeci de candidați. Juriul imparțial și profesionist format din patru membri - Babuscov Virgil, Deák László, Kerekes István și Pataki Ana-Maria a selectat în final patruzeci și două de imagini. Printre expozanți s-au numărat fotografi amatori din Transilvania, Banat, Ungaria și Slovacia, dintre care trei din județul Harghita.

Sponsori principal al expoziției Fundația Communitas.

Expoziția poate fi vizitată până la 12 august 2024.

 

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Organizația Tineretului Maghiar din Timișoara

 

În cadrul evenimentelor culturale organizate de CCJHr se prelucrează date cu caracter personal prin înregistrarea, stocarea și comunicarea de fotografii, înregistrări video și audio.