Alcsíki lovasközpont kiépítése Kászon községben - Amenajare "Centru de echitație al Ciucului de Jos" în comuna Plăieșii de Jos2024
250000
Casinu Nou - Kászonújfalu
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Az alcsíki lovasközpont a kászoni és az alcsíki lovassportok kedvelőinek lesz kiépítve, ahol a lovassport minden ágazatának lehetősége lesz a fejlődésre, valamint az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülésre is a gyerekkategóriától a felnőttkategóriáig.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Lovasközpont célja a különböző lovassportágazatokban programot nyújtani az ifjúságnak, versenysportra való felkészítés és a zonális, országos és nemzetközi versenyeken való részvétel jogi hátterének biztosítása.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A 2023-as évben Hargita Megye Önkormányzatának támogatásával indult el az Alcsíki lovasközpont kiépítése Kászon községben. Az említett projekt több kivitelezési részre van osztva. Jelen pillanatban az első kivitelezési résznél tartunk. Ezen munkálatok folytatásához van szükség Hargita Megye Önkormányzatának támogatására.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Az Alcsíki lovasközpont célcsoportjai az alcsíki, kászoni, és felső-háromszéki medence azon gyerekei, akik részt szeretnének venni a lovasélet szépségeiben, a lovassport valamely szakágában, valamint a lovasturizmus iránt érdeklődők.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Tekintettel a beruházás nagy értékére a kialakítási munkálatok első fázisánál tartunk, amely 70% megvalosításnál van jelenleg.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%