RUTA CASELOR CU ARHITECTURĂ TRADIȚIONALĂ DIN LOCALITATEA ATID2024
Atid - Etéd
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Etéd község önkormányzata élt a helyreállítási program adta lehetőségekkel és az Európai Alapok Minisztériumához sikeresen pályázott 7 hagyományos ház felújításara. Ezen program keretén belül hét magánszemély tulajdonában levő ház és az énlaki iskola épületét fogjuk felújítani. A program lényege, hogy a felújítások úgy történjenek, hogy visszaállítódjon az épületek eredeti arculata, ezáltal megőrizve a régi faluképet.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A program célja, hogy Etéd községben igyekezzünk megőrizni az őseink által épített örökséget, valamint az akkori faluképet. Továbbá érdekelté tegyük telepűléseinket a turisták száméra és turisztikai célpontá váljunk, ezáltal is segítve az itthon való boldogulást a fiataljainknak.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Ezen beruházásw által a turisztikai szegmenst szeretnénk fejleszteni, ugyanis, ha minél több turistáknak vonzó látványosságokat tudunk biztosítani, annál látogatottab lesz községünk, ezáltal megélhetést tudunk biztosítani az itthon tevékenykedő lakosoknak, ugyanis több szektor tud majd kapcsolódni a turisztikai szektorhoz.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A cél az, hogy minden Hargita megyébe érkező túrista figyelmét felkeltsük és bevonzuk, valamint új célcsoportokat elérjünk.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
6 épület terve elkélszült és a kivitelezéseik is elkezdődtek. A hetedik enlaki iskola épülete tervezés alatt.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%