Eficientizare energetică la sediul S.V.S.U. din comuna Gălăuțaș, județul Harghita (expertiză tehnică și audit energetic, dotări și echipamente)2024
Gălăuțaș - Galócás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Clădirea Sediului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Gălăuțaș, județul Harghita se află în domeniul public al comunei Gălăuțaș, având carte funciară nr. 50813 Gălăuțaș, este edificată în anul 2021. Edificarea/extinderea construcţiei s-a efectuat conform autorizaţiei de construire nr. 4 / 29.08.2017 și există încheiat proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 200 / 16.01.2018, respectiv proces - verbal de recepție finală nr. 175 / 14.01.2021. Clădirea are destinația de Sediu Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Gălăuțaș, județul Harghita, cu regim parter și cu suprafața de 200 mp. Este necesară întocmirea unei expertize tehnice și a unui audit energetic, în vederea stabilirii soluțiilor de eficientizare termică a clădirii.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței energetice a clădirii Sediului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Gălăuțaș, județul Harghita, prin reabilitare termică. Lucrările necesare pentru creștera gradului de eficiență energetică a clădirii rezultă din expertiza tehnică și auditul energetic.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Este necesară întocmirea expertizei tehnice și a auditului energetic, în vederea stabilirii soluțiilor care duc la creșterea eficienței energetice a clădirii. Întrucât Primăria Comunei Gălăuțaș are de achitat sume mari din bugetul local pentru cofinanțarea proiectelor și nu dispune de costurile aferente întocmirii expertizei tehnice și a auditului energetic pentru această clădire, solicităm sprijin financiar din partea Consiliului Județean Harghita. Totodată menționăm că este necesar a se achiziționa și echipamente SVSU și mai sunt necesare lucrări de întreținere la sirena electrică (conform P.V. de control al ISU Oltul HR din data de 06.07.2023. Realizarea lucrărilor de reabilitare termică a Sediului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Gălăuțaș, județul Harghita va conduce la depozitarea în siguranță a tuturor elementelor care compun Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (mașină de intervenții în caz de incendiu, UTV, precum și echipamente pentru situații de urgență).
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiari sunt toți locuitorii comunei Gălăuțaș.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
0%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%