Realizarea investiției cu titlul "Schimbare de destinație din grădiniță în incubator de afaceri - Înființarea unui Incubator de afaceri sectorial în Orașul Bălan"2024
Bălan - Balánbánya
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Orașul Bălan este partener în implementarea Proiectului de dezvoltare a unui Incubator de Afaceri în orașul Bălan. Proiectul își propune să realizeze un incubator de afaceri tip creativ, unde vor putea activa un număr de 36 de startupuri. Actualmente 60% din reabilitarea fizică a clădirii a fost realizată, urmând pe parcursul anului ca aceasta să fie finalizată, precum și și să se realizeze achizițiile pentru partea de dotări. Ulterior administrarea clădirii va intra în sarcina ADI Harghita Business Center.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Sprijinirea tinerilor antreprenori în inițierea unor afaceri locale. La acest incubator vor avea acces pe lângă startupuri din oraș și inițiative ale locuitorilor comunelor învecinate. Inițiativa va contribui direct la creșterea surselor de finanțare la bugetul localității precum și la creșterea numărului de locuri de muncă pentru locuitorii din oraș și Sândominic.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Una din cele mai mari probleme ale localității noastre dar și ale județului este migrația tineretului. Un incubator de afaceri în zona Bălan Sândominic va contribui inclusiv la atragerea tinerilor și familiilor acestora și menținerea lor în zonă. De asemenea, situația locurilor de muncă din zonă este necesar să fie îmbunătățită, cele 36 de firme care vor putea activa în incubator producând în mod direct la crearea a mai mult de 50 de noi locuri de muncă.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Tineri antreprenori, șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor