Finanțarea cheltuielilor neeligibile a proiectelor ADI Bogát / Önrész támogatási kérelem az ADI Bogát közös pályázathoz2024
Mihăileni - Székelyszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Beneficiarii proiectului ”Extinderea, modernizarea și înființarea infrastructurii de apă și apă uzată în zona ADI Bogat” sunt comunele Ciceu, Siculeni, Racu și Mihăileni cu cota parte de 52%. Contractul de finanțare nr. C0720AM00021672100445 s-a încheiat în anul 2017 cu o durată de 7 ani, în cadrul programului AFIR. În cadrul acestui proiect se vor realiza 7115 m de conductă de apă și 6106 m de canalizare în comuna Mihăileni, și în satele aferente Nădejdea și Livezi. În continuare se va extinde rețeaua de hidrante și infrastructura de apă prin captarea apei din Csorgo în trei bazine de acumulare.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul de investiții răspunde Obiectivelor strategice din Strategia de dezvoltare locală a Comunei Mihăileni, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local din data de 19.02.2021, respectiv pentru: - îmbunătățirea condițiilor de viață al populației comunei prin asigurarea accesului la utilitățile de bază.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Ajungând în ultimul an de contractare este necesară efectuarea unor plăți în suma de 2.587.870,28 lei, cota parte al comunei Mihăileni este de 889.062 lei. Datorită faptului că avem mai multe proiecte în curs de implementare suntem nevoiți să ne apelăm la susținerea realocării cotei de 6% din impozitul de venit.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Principalul beneficiar a lucrărilor de modernizare va fi comunitatea rurală din comuna Mihăileni, iar cel secundar grupul de investitori care vor investi în zonă.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Lucrările sunt aproape finalizate, urmează racordarea ultimilor gospodării la sistemul de apă și apă uzată în comuna Mihăileni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%