REABILITAREA CLĂDIRII SERVICIULUI DE POMPIER VOLUNTAR DIN VALEA STRÂMBĂ2024
Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În prezent clădirea Serviciului de pompieri voluntari se află într-o stare avansată de degradare, datorită vechimii acesteia. Datorită amplasamentul acesteia, respectiv, zona de protecție a Monumentului istoric Ansamblul bisericii romano –catolice Sf. Ioan, este o clădire monumentală și specifică zonei, ce trebuie conservată.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Echipa Pompierilor voluntari există de 121 ani, în prezent are peste 20 de membrii activi, care în caz de nevoie și nu numai servesc localitatea. În clădirea actuală, construită în 1955 care este o clădire de ansamblu lângă monumentul istoric, sunt prezentate dotările, echipametele și tablourile ce aparțin Pomierilor voluntari din Valea Stramba, totodată asigură un loc unde pompierii voluntari se pot aduna, se pot pregătii pentru intervenții și evenimente. Prin reabilitarea acestei clădiri se va realiza un ambiental primitor în centrul localității.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Clădirea a fost construită în anul 1995, de atunci nu a fost reabilitată prin urmarea starea sa este foarte degradată, acoperișul este deteriorat, prin urmare pe timp ploios apa se infiltrează în clădire, a apărut igrasia, nu există sistem de evcuare a apelor pluviale, nu are grupuri sanitare, zugrăvirea exterioară și interioară este uzată, decolorată, murdară.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii direcți sunt Pompierii voluntari din Valea-Strâmbă și în caz de nevoie toți locuitorii din sat precum și locuitorii din satele și orașele învecinate.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Stadiul actual al investiției este neîncepută.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%