REALIZAREA PISTELOR PENTRU BICICLETE ÎN ZONA ADI KÖZÉPCSÍK2024
90000
Siculeni - Madéfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Pistele de biciclete realizate de-a lungul străzilor și drumurilor de interes local și parțial pe drumuri județene, vor face parte din rețeaua de infrastructură de transport din zona ADI Kozepcsik, și vor asigura un transport alternativ pentru locuitori cât și o posibilitate de activitate de recreere. Pistele pentru biciclete dedicate vor spori siguranța circulației bicicliștilor de-a lungul amplasamentului studiat. Amplasamentul pistelor de biciclisti propuse se află în localitățile Ciceu, Siculeni și Racu, și sunt despărțite în 7 Trasee.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
În momentul nu există căi alternative de transport în zona ADI Kozepcsik. Pistele de biciclete, care s-au amenajat de-a lungul anilor, nu au continuitate de-a lungul comunelor astfel, satisfăcând într-o măsură foarte mică scopul pentru care au fost construire. Necesitatea si oportunitatea investitiei este data de dorinta ADI KÖZÉPCSÍK de a indruma si incuraja locuitorii spre utilizarea deplasarilor cu bicicletei in defavorea deplasarilor cu autoturisme personale. în infrastructura de transport, respectiv realizarea pistelor de biciclete va facilita mobilitatea populaţiei şi a bunurilor. Principalul obiectiv preconizat a fi atins prin realizarea investiției este asigurarea circulației biciclistilor în siguranță și confort de-a lungul amplasamentului studiat.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Pentru realizarea investitiei este depusa cerere de finantare în cadrul Programului privind Realizarea Pistelor pentru Biciclete sesiunea Noiembrie 2022, înregistrat cu numărul VELO01202272100061, la ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU. Avand in vedere ca chetuielile unei astfel de investitii sunt prea mari, si cheltuielile neeligibile sunt ridicate fata de bugetul comunelor apartinatoare. Din acest motiv solicitam finantare din partea Consiliului Judetean Harghita pentru a putea asigura cheltuielile de servicii de proiectare in cadrul proiectului.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii investitiei sunt o parte din locuitorii comunelor Siculeni, Ciceu, Racu si din zona Ciucului de Sus, precum si turistii care viziteaza regiunea, in total cca. 2000-3000 persoane.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Investitia se afla in faza de proiectare, este elaborata Studiul de fezabilitate al investitiei si urmeaza elaborarea Proiectului tehnic si detalii de executie.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%