Modernizarea infrastructurii rutiere si a pietelor publice in comuna Siculeni2024
100000
Siculeni - Madéfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Investitia se realizeaza prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) fiind un proiect complex care vizeaza modernizarea infrastructurii rutiere din comuna. Proiectul cuprinde lucrari de canalizare pluviala, modernizare/asfaltare drumuri (5500m), amenajare trotuare (2900m) pe ambele parti ale dumului E578, amenajare statii de autobuz (6).
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul obiectivului de investitie este cresterea sigurantei transportului auto si a traficului pietonal, imbunatatirea gradului de confort al transportatorilor si calatorilor, aducerea infrastructurii la un nivel care usureaza viata de zi cu zi a locuitorilor comunei si a celor care tranziteaza zona.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Prin programul PNDL nu sunt eligibile cheltuielile aferente capitolelor 3.8.1 Asistenta tehnica din partea proiectantului, 3.8.2 Dirigentie de santier si cap.5.2 Cota aferenta ISC, CSC. Avand in vedere ca valoarea C+M al proiectului este de 13 milioane lei, aceste cheltuieli neeligibile au o valoare totala de 185.274,25 lei. Comuna Siculeni implementeaza mai multe proiecte prin PNRR si PNDR, aceste proiecte avand la randul lor cheltuieli neeligibile care afecteaza bugetul local pentru anul 2024 este necesara identificarea unor alte surse pentru achitarea acestor cheltuieli.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Principalii beneficiari ai investiției sunt locuitorii comunei într-un număr de 2,7 mii de persoane, precum si cei care folosesc drumul european care trece prin comuna.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Contractl de finantare a fost semnat in anul 2017, a fost prelungit de mai multe ori, si va expira la finalul anului 2024, fara prosibiltate de prelungire. Contractul de proiectare si executie a fost semnat in anul 2019, a fost prelungit, si va expira tot in anul in curs. Lucrarile sunt executate in proportie de 87,5%, si vor fi finalizate pana la finele lunii iunie. Acest lucru inseamna ca cheltuielile neeligibile trebuie platite cel tarziu pana la sfarsitul lunii iulie, pentru ca proiectul sa poata fi finalizat si receptionat in timp, inca in perioada de valabilitate a contractului de finantare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%