Centrul Cultural Judeţean Harghita
Arte vizuale
Expoziție personală Botar László în Galeria Art Nouveau la Târgu Mureș
Alte localităţi - Más települések
Vineri, Martie 1, 2024 - 18:00
0 ron
Responsabil program: Botár László
Descrierea proiectului

Expoziția se va axa pe ultimile 15 ani de creație. Dea lungul axului trăirilor sufletești personale sau preluate și transformate în trăiri introvertate, se va contura un dialog între artist și societate cu accente de transpunere a întâmplăilor reale sau inventate pe un plan a comunității. Realizându-se prin mijloacele ale înfățișării nonfigurative, comasat în trăiri intense, personale care la rândul lor vor fi proiectate în sfera colectivă, expoziția va fi un act de intimitate fără să fie unul abuziv, cu o toleranță subtilă către privitor.

Lucrările sunt realizate preponderent cu culori acrilice pe suport de pânză, în general de formă pătrată. Bineînțeles vor fi și excepții de format sau de suport dar fără să afecteze unitatea expoziției. Formatul pătrat va permite realizarea de sisteme modulare care se păretează la configurații noi, inedite și sunt capabile ca urmărind arhitectura sălii de expoziție să genereze noi contexte inedite raportate la acest spațiu.

Proiectul se intitulează “Conexiuni”

Acest titlu a fost precedat de o serie de lucrări intitulate „Momente trăite”, “Relații bizare”  și o altă serie intitulată „Simțiri migratoare”. Aceste două serii premergătoare au dus la stadiul de a arăta modalitățile de exteriorizare ale relațiilor care se nasc instantaneu din multitudinea de contexte care se întrepătrund.

 

Eliminând figurativul, actul de savurare artistică devine unul inedit, aparte și cu posibilități de aprofundare a conexiunilor oferite de artist. Elementele concrete fiind eliminate se vrea a crea acea ambianță în care privitorul poate ajunge la ideile sugarate de artist, nefiind deranjat de trimiteri către concret.

Vor fi expuse mai mult de 100 picturi.