Achiziţie tocător hidraulic pentru vegetaţie cu braţ articulat pentru întreţinerea drumurilor locale din Comuna Şimoneşti2024
Șimonești - Siménfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În cele 14 sate componente ale comunei Şimoneşti, primăria gestionează 30,2 km drumuri comunale şi respectiv 23,8 km străzi. Curăţirea vegetaţiei de pe marginea drumurilor şi străzilor este esenţială pentru asigurarea unei circulaţii rutiere sigure pe teritoruiul comunei. Pe moment aceste activităţi se realizează ori prin firme externalizate ori prin apricarea forţei de muncă manuale, ceea ce necesită timp foarte îndelungat respectiv costuri mai ridicate. Achiziţia unui utilaj specific de tăiere şi tocare a vegetaţiei ar contribui substanţial la eficientizarea activităţilor de servicii publice specifice.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul proiectului este îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi creşterea gradului de accesibilitate şi asigurarea fluxurilor de circulaţie pe drumurile comunale. Obiectivul este dezvoltarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local, oferite locuitorilor comunei Şimoneşti dar şi al turiştilor care tranzitează Comuna.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Achiziţia unui utilaj specific de tăiere şi tocare a vegetaţiei de pe marginea drumurilor este un proiect indispensabil pentru oferirea de servicii publice de calitate locuitorilor comunei. Costurile de achiziţie a unei astfel de echipament sunt însa foarte ridicate, acestea ridicându-se la 35.000,00 lei (TVA inclus), iar Comuna Şimoneşti nu dispune de sursele necsare realizării acestei investiţi. Datorită faptului ca există mai multe obstacole în finanţarea proiectelor şi lipsa fondurilor proprii este necesară solicitarea de finanţare prin atragerea de surse de la CJ Harghita.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii comunei Şimoneşti: 3416 locuitori 126 persoane juridice Turiştii care tranzitează comuna
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiect /solicitare oferte

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%