Amenajare loc de joacă multifuncţional în Comuna Şimoneşti 2024
150000
Șimonești - Siménfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Prin aceasta investiţie se urmăreşte amenajarea unei spatii de joacă adecvată, la nivelul Comunei Şimoneşti, care să deservească funcţional locuitorii comunei, să nu afecteze spaţiile verzi şi în acelaşi timp să creeze un spaţiu de joacă frumos şi sigur pentru copii. Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii în valoare a spaţiilor existente şi a creării unui loc de recreere şi joacă pentru copii din comună.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Înfiinţarea unui loc de joacă pentru copii la standarde ridicate în condişii calitative avantajoase este oportună şi prezintă multiple avantaje, cum ar fi: - asigurarea unor condiţii calitative ridicate; - asigurarea atragerii tinerilor către mişcare în aer liber în detrimentul activităţilor sedentare prin infiintarea unor spatii amenajate adecvat; - asigurarea unui plus de valoare prin crearea unui impact vizual plăcut, în condiţii calitative ridicate, cu o durată de viaţă mare şi cu costuri de exploatare foarte reduse. Sportul şi educaţia fizică contribuie în mod esenţial la dezvoltarea fizică armonioasă, menţinerea stării de sănătate la cote optime, precum şi la întărirea spiritului de echipă si a celui de competiţie. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt, mediu şi lung sunt foarte însemnate. Având în vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atraşi de activităţi statice (computer, telivizor etc) în detrimentul celor care implică sport şi mişcare, este necesară implementarea unor măsuri caresă contribuie la atragerea tinerilor către activităţile cu un caracter sportiv.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Amenajarea unei spaţii de joacă în comuna Şimoneşti este un vis de peste 20 de ani, de aici şi importanţa realizării ei. Costurile de amenajare a unui astfel de amplasament sunt însa foarte ridicate, acestea ridicându-se la 200.000,00 lei (TVA inclus), iar Comuna Şimoneşti nu dispune de sursele necsare realizării acestei investiţi. Datorită faptului ca există mai multe obstacole în finanţarea proiectelor şi lipsa fondurilor proprii este necesară solicitarea de finanţare prin atragerea de surse de la CJ Harghita.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Copii şi locuitorii din Şimoneşti.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Stadiu de proiectare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%