Înfiinţare 2 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Com.Şimoneşti, localităţile Şimoneşti şi Mihăileni2024
Șimonești - Siménfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Pentru a sprijini instalarea unei reţele continue de infrastructură pentru combustibili alternativi şi pentru a încuraja achiziţiile de maşini electrice, dar şi pentru faptul că vom avea microbuze şcolare electrice, urmărim amplasarea a două staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pe raza UAT Comuna Şimoneşti. Amplasamentul 1 va fi în localitatea Şimoneşti în faţa Centrului Comunitar medico - social multifuncţional şi va avea 2 puncte de reîncărcare şi va fi echipat cu un sistem integrat de stocare a energiei în baterii 3,6 KW înmagazinare cu putere de 14 KW. Capacitatea de încărcare rapidă în curent continuu va fi de 50KW iar în curent alternativ de 22KW. Staţia de reîncărcare din satul Mihăileni va fi amplasat lângă şcoala generală în imediata vecinătate a DN 13C şi va avea caracteristici identice cu cel amplasat în satul Şimoneşti, mai sus descris.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul şi obiectivul acestei investiţii este stimularea investiţiilor în transportul durabil, sprijinirea instalării reţelei continue de infrastructura pentru combustibil alternativ, crearea posibilităţii încărcării vehiculelor electrice şi pe raza UAT Comuna Şimoneşti.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Costurile invetiţiei se referă exclusiv la instalarea celor doua amplasamente (staţii de reîncărcare) având un cost total de 422.000,00 lei (TVA inclus), însa pentru realizarea investiţiei mai sunt necesare şi lucrări conexe pentru care UAT-Comuna Şimoneşti nu dispune de fonduri proprii necesare. Fiind dat importanţa realizării acestei investiţii, fiind şi o condiţie de bază pentru a primi microbuze şcolare electrice, este nevoie de solicitarea de sprijin financiar din partea CJ Harghita.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Deţinătorii de vehicule electrice de pe raza UAT Comuna Şimoneşti dar şi toţi participanţii la trafic care deţin vehicule electrice şi tranziteaşă comuna Şimoneşti pe DN 13C.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Contract de finanţare semnat. Stadiu de avizare şi ofertare din partea executorului lucrărilor.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%