”MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII ÎN COMUNA MĂDĂRAȘ, JUDETUL HARGHITA” - ETAPA II2024
600000
Mădăraș - Csíkmadaras
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Amenajarea trotuarului se va realiza de a lungul Dn 12 intre pozitiile km 93+194,50 si 94+350,38 Lucrările incluse in documentatia sunt amenajare trotuar, statii de autobuz, locuri de parcare respectiv treceri de pietoni. In Comuna Mădăraș majoritatea drumurilor au fost deja modernizate, pe unele sectoare au fost deja amenajate trotuare adiacent Drumului National acestea s-au amenajat cu lățimi variabile.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Prin proiect se prevede amenajarea unui trotuar adiacent DN 12 amenajat pe suprafața aflată intre limită acostament si limite de proprietate amenajate. Pentru evacuarea apelor pluviale se va proiecta rigole carosabile închise, respectiv un sistem de canalizare pluvială. Observațiile făcute la fata locului au scos în evidentă următoarele caracteristici ale zonei adiacente drumului National DN 12: - elemente geometrice nesistematizate; - lipsa de lucrări de întreţinere aferente părţii carosabile suprafată cu degradări fisuri faiantări; - lipsa trotuarelor și amenajărilor de siguranță a circulației pietonale. - scurgerea apelor de pe partea carosabila nu este asigurata ; - Starea de degradare exprimata prin indicele global de degradare IG < 60. - Lipsesc elementele de siguranta circulației, semnalizare verticala pentru amenajarea trecerilor de pieton și a stațiilor de autobuz. - Astfel se poate considera că rețeaua de drumuri este necorespunzătoare ce afectează negativ condițiile de circulație din punct de vedere al sigurantei, confortului și vitezei.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Obiective ale proiectului: - Asigurarea unei circulații pietonale in siguranță adiacent Dn 12 - Amenajarea treceri de pietoni - Amenajarea alveolelor stațiilor de Autobuz - Amenajarea suprafeței carosabile a zonelor de parcare aflate adiacent Dn 12, în apropierea instituțiilor de învățământ și în apropierea operatorilor economici - Amenajării semnalizării rutiere verticale si orizontale in dreptul trecerilor de pieton, stații de autobuz și a unor sectoare de liniștire a traficului.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%