Achiziţie de utilaje şi echipamente moderne pentru Comuna Şimoneşti2024
96000
Șimonești - Siménfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
La nivelul comunei există un serviciu public de întreţinere, care asigură mai multe activităţi de întreţinere a curăţeniei pe domeniul public, întreţinerea spaţiilor verzi, asigura întreţinerea stradală inclusiv deszăpezirea acestora dar şi curăţirea vegetaţiei de pe marginea drumurilor comunale, decolmatarea şanţurilor, etc. însă UAT nu dispune de un Tractor performant care să imbunătăţească eficienţa acestui serviciu, iar ca urmare Comuna Şimoneşti urmăreşte achiziţionarea unui Tractor în cadrul programului PNDR - AFIR măsura 1/6B Îmbunătăţirea calităţii vieţii rurale.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Anumite activităţi ale serviciului public al Comunei Şimoneşti sunt externalizate, ceea ce implică cheltuieli suplimentare mai mari, iar achiziţionarea unui tractor performant ar oferi posibilitatea ca anumite lucrări să fie realizate de primărie, astfel scopul este să asigurăm activităţi de întreţinere mai eficiente pe raza UAT Şimoneşti, cu utilaje mai performante. Prin implementarea proiectului vom fi capabili să prestăm servicii de calitate pentru populaţia locală: întreţinerea străzilor, şanţurilor, marginilor de drum, întreţinerea curăţeniei pe domeniul public.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Valoarea totală a investiţiei este de 220.00,00 lei (TVA inclus) din care autoritatea contractantă finanţează 100.000,00 lei (TVA inclus) iar diferenţa trebuie suportat din sursele proprii / atrase ale comunei. Datorită faptului ca există mai multe obstacole în finanţarea proiectelor şi lipsa fondurilor proprii este necesară solicitarea de finanţare prin atragerea de surse de la CJ Harghita.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Întreaga populaţie locală a comunei Şimoneşti, respectiv 1971 gospodării care în prezent utilizează 30,2 Km de drumuri comunale şi respectiv 23,84 km străzi.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Contract de finanţare semnat cu AFIR. Contract de furnizare semnat cu SC IRUM SRL. Achiziţie în curs.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%