Racordarea zonei de agrement la rețea de alimentare cu energie electrică2024
Porumbeni - Galambfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Racordarea zonei de agrement la rețea de alimentare cu energie electrică care deservește următoarele obiective: • SALĂ DE SPORT SAT PORUMBENII MARI, COMUNA PORUMBENI, JUDEȚUL HARGHITA, • BAZIN DE ÎNOT DIDACTIC ȘI AGREMENT, SATUL PORUMBENII MARI, COMUNA PORUMBENI, judetul Harghita, • Parcul de poezii în Comuna Porumbeni, județul Harghita
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
. Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt locuitorii comunei Porumbeni și ai regiunii precum și elevii de la instituțiile de învățământ locale, turiști, alte instituții locale, operatori economici dar și posibili investitori care vor dezvolta proiecte turistice, sportive, recreative și de relaxare-recuperare în comuna Porumbeni.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Având în vedere doleanța comunei, de asigurarea unei infrastructuri adecvate pentru activități recreaționale, şi implicit încurajarea şi susținerea practicării sportului în rândul copiilor şi tineretului, este nevoie de Racordarea zonei de agrement la rețea de alimentare cu energie electrică , unde se va construi Sala de sport, Bazin de înot și Parcul de poezii, cu clădirile aferente, care va deservi și iluminatul public al zonei, total estimat 485,81 kW. Este nevoie de un transformator. Obiectivul ”SALĂ DE SPORT SAT PORUMBENII MARI, COMUNA PORUMBENI, JUDEȚUL HARGHITA” va fi o sală de sport tipizat, cu tribună de 180 de locuri, cu suprafață de 3.300mp, la care se va mai adăuga o centrală termică cu dimensiunile 59,8m x 51,2m, cu dimensiunile destinată unei misiuni de interes general fără scop comercial care va avea o utilizare exclusiv publică. CLADIREA PENTRU BAZIN va fi o clădire tipizată, Cladirea va fi subsol partial + parter + 1etaj partial si se va inscrie intr-un dreptunghi cu dimensiunile 36,95 x 39,70m; inaltimea la streasina va fi de 3,87m, inaltimea la coama va fi de 10,62m. Suprafata construita a cladirii va fi de 1.289,13mp, cea desfasurata fara subsol va fi de 1.684,45mp. Parcul de poezii va fi format dintr-o clădire de cca.300 mp și 4 m înălțime interioară, cu cca.25-30 kVA ptr. iluminare, un restaurant cu cca.36 kVA, o stație de încărcare auto de 50kVA, cu 3 faze. Parcul va fi deservit de cca.5 clădiri- pavilioane expoziționale, fiecare cu cca.50kVA, însumând în total cca. 360 kVA.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
locuitorii Porumbenii Mari si Porumbenii Mici și localitățile vecine. Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt locuitorii comunei Porumbeni și ai regiunii precum și elevii de la instituțiile de învățământ locale, turiști, alte instituții locale, operatori economici dar și posibili investitori care vor dezvolta proiecte turistice, sportive, recreative și de relaxare-recuperare în comuna Porumbeni.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Ordinul de incepere pentru sala de sport este dat, pentru bazin de inot contractul de executie este in curs de semnare. Asigurarea utilităților cade in sarcina Comunei Porumbeni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%