Construirea clădirii pentru grădinița cu program prelungit cu 3 grupe- Napköziotthonos óvoda építése2024
300000
Imper - Kászonimpér
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Kászonaltízben épülőben van a napköziotthonos óvoda, mely a jelenlegi óvoda helyett épül, ami nem felel meg az EU normáknak. Ez a beruházás, melyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretein belül valósítunk meg egy teljesen új, korszerű és komfortos óvoda, illetve étkeztetővel ellátott napköziotthon megvalósítását hozza létre.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Célunk a fiatal családok itthontartása, a gyerekvállalási kedv ösztönzése községünkben, illetve gyermekeink számára egy biztonságos, modern és megfelelően felszerelt óvoda és napköziotthon létrehozása, mely a munkába járó szülőket is biztosítja arról, hogy gyermekeik jó kezekben, biztonságos környezetben vannak.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A 2024-es évet 1 760 000 lejes költségvetési hiánnyal kezdtük meg. Az új óvodai beruházás további finanszírozása a helyi költségvetést terheli az elkövetkezőkben. Tekintettel arra, hogy a finanszírozási szerződésünk szeptember 1-én lejár és a régi óvoda épületét nem lehet engedélyeztetni, ugyanakkor a helyi költségvetésből nem tudjuk az önrészt finanszírozni, szükségünk van a megyei önkormányzat támogatására.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Célcsoportunkba tartoznak az óvodáskorú és óvodás kor előtt álló gyermekek, illetve az ők szüleik és természetesen azok, akik a közeljövőben tervezik a gyermekvállalást községünkben, hiszen mindannyiuk számára szeretnénk megkönnyíteni a gyermekneveléssel járó nehézségeket, vagy a gyermeknevelés melletti munkavégzést.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Az épület és a tető szerkezete, illetve a külső szigetelési munkálat elkészült, az épület belseje elkészítés folyamata alatt van, ahogy a képeken is látható, így mondhatni, hogy a beruházás jelenleg 80-85%-os megvalosításnál tart.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%