„Reamenajare teren de joacă pentru copii – intrarea Cărămidăriei” din Municipiul Odorheiu Secuiesc2024
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Refacerea totală a terenului de joacă deja existent, cu funcțiuni multiple de joacă, cu soluții inovative și design deosebit și va include împrejmuirea locului de joacă cu gard metalic, amenajarea suprafeței de joc cu materiale de protecție, nisip și pavaj pentru circulația pietonală, dotarea locului de joacă cu mobilier urban contemporan, amenajare suprafețe cu plante perene și arbori, având și rol educativ.REAMENAJARE TEREN DE JOACĂ PENTRU COPII – INTRAREA CĂRĂMIDĂRIEI presupune: - amenajare suprafețe pavate pentru circulație pietonală - imprejmuirea locului de joaca cu gard - amenajarea suprafetei de joc cu materiale de protectie (tartan turnat); - dotarea locului de joaca cu echipamente de joacă și mobilier urban contemporan. - amenajare suprafețe cu plante perene, arbuști și arbori - asigurarea scurgerii și colectării apelor pluviale în condiții optime.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
În prezent, terenul studiat se află în afara zonelor protejate, de interdicție temporară sau definitivă de construire, nu este grevat de sarcini sau servituiți totale sau parțiale. Motivele care au determinat demararea acestei investiții au la bază considerente de ordin tehnic, economic, social. Prin intermediul investiției ce se va realiza se așteaptă o îmbunătățire a serviciilor în zonă. Necesitatea și oportunitatea realizării investiției decurge și din tendințele înregistrate pe piața națională și internațională. Prezentul proiect are ca scop creșterea atractivității prin transformarea zonei într-un mediu atractiv, oferind locuitorilor și vizitatorilor un spațiu estetic, sigur, plăcut și confortabil, intervenția reprezintând un fel de stimulare pentru stabilirea tinerilor în localitate și pentru întemeirea unei familii. Locurile de joacă promovează o societate mai bună. Aceste schimbări socio-spaţiale sunt mijloace prin care concepţia privind contribuţia locurilor de joacă la evoluţia societăţii, poate fi schimbată. Prin modernizare, avem în vedere următoarele aspecte: eficienţa, fiabilitatea, calitatea, ordinea, gradul de siguranţă pe care îl oferă îndeosebi în cazul copiilor.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Dezvoltarea parcurilor are ca obiectiv şi creşterea numărului de beneficiari, aparţinând unor categorii diferite de vârstă. Progresele, atât în ceea ce priveşte designul cât şi siguranţa, sunt marcate şi prin crearea în aceste spaţii, a unor zone din materiale care diminuează rănile provocate de eventualele căderi; dar şi prin faptul că locul de joacă o să fie accesibil și o să ofere posibilități de utilizare a persoanelor cu dizabilităţi. Socialibilizarea copiilor într-un spaţiu care să le permită o desfăşurare liberă are un impact direct asupra întregii societăţi, se întăresc relaţiile interumane. Terenul de joacă este un cadru natural pentru copii, care le dezvoltă imaginaţia şi îi învăţa să interaţioneze cu ceilalţi.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii direcţi -locuitorii din zonă, părinţi şi copii. Peste 100 de uilizatori/săptămână.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Studiu de fezabilitate elaborat de SC CONE LANDSCAPE STUDIO SRL, nr proiect 45.02/2022

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%