AMENAJARE TEREN DE JOACĂ ÎN PARCUL ORAȘULUI VLĂHIȚA2024
Vlăhița - Szentegyháza
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Amenajarea unui teren prin realizare teren de joacă și un loc de socializare care să corespundă standardelor europene și să satisfacă nevoile de sport, joacă, recreere în condiții optime. Documentatia trateaza resistematizarea locului de joaca situat in centrul orasului Vlahita, delimitat de strada Gabor Aron si paraul Canalul Varghis. Prezenta investitie trateaza: -formarea suprafetelor teritoriilor in scopul utilizarii corespunzatoare a spatiilor, asigurarea scurgerii si colectarii apelor pluviale in conditii optime -proiectarea pavajelor, aleilor si platformelor -proiectarea unui scena si tribuna pentru evenimente mici, ocazionale -amenajarea spatiilor verzi -determinarea plantelor utilizate -selectarea echipamentelor de joaca si a mobilierului urban -proiectarea imprejmuirii -proiectarea iluminatului public -formarea suprafetelor teritoriilor in scopul utilizarii corespunzatoare a spatiilor, asigurarea scurgerii si colectarii apelor pluviale in conditii optime. In elaborarea documentatiei se va tine cont inclusiv de Planul strategic de dezvoltare al orasului Vlahita. Acesta este un document de planificare strategica, care real izeaza o analiza a profilului socio-economic la nivelul regiunii, urmata de analiza SWOT si stabilirea strategiei de dezvoltare.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
AMENAJARE TEREN DE JOACĂ ÎN PARCUL ORAȘULUI VLĂHIȚA ÎN CADRUL OBIECTIVULUI DE INVESTIȚII ”EXTINDERE ȘI ECHIPARE TERENURI DE JOACĂ. Obiectivul general al investitiei constituie asigurarea de confort si buna calitate de viata pentru locuitori prin extinderea si echiparea terenului de joaca in parcul orasului. Se intentioneaza amenajarea terenului intre parcul si paraul Canalul Varghis, reconfigurarea zonelor verzi si spatiilor comune, realizarea trotuarelor pentru circulatia pietonala, asigurarea unor conditii calitative ridicate. Se va da o atentie deosebita detaliilor privind amenajarile peisagistice, mobilierul urban si amenajarile spatiilor verzi. Primaria orasului Vlahita stabileste necesitatea resistematizarii locului de joaca aflata in administratia localitatii , astfel incat sa respecta in totalitate actele normative in vigoare, precum si standardele europene specifice, in vederea atingerii depline a obiectivelor de protectie impotriva accidentelor, siguranta in folosirea echipamentelor de joaca , de asigurare a starii de sanatate si a unui climat propice dezvoltarii armonioasa fizice, psihice si emotionale a utilizatorilor, copii prescolari si scolari. Acest obiectiv a rezultat in urma consultarilor comunitatii locale, iar modul de realizare a acestuia este in consens cu aspiratiile locuitorilor din arealul deservit.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Dezvoltarea dotarilor urbane este incurajata prin diferite politici urbane europene, in incercarea de a crea o identitate locala, de a consolida sentimentul de coeziune social la nivel local si zonal si de a permite tuturor categoriilor de locuitori la spatiul public de calitate. Dezvoltarea economica si social durabila a spatiului urban este indispensabil legata de imbunatatirea infrastructurii existente si a serviciilor de baza. Amenajarea locurilor de joaca intra in viziunea planului de dezvoltare durabila a orasului Vlahita. Dezvoltarea durabila, asa cum a fost definite la Conferinta Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro din 1992, este ,,dezvoltarea care asigura cerintele generatiei prezente. fara a compromite sansele generatiilor viitoare de a- i satisfice propriile necesitati.” Elementele terenului de joaca in parcul orasului s-au deteriorat de-a lungul anilor. Pavarea trotuarelor pietonale este degradata si neingrijita. Terenul de joaca nu este frecvent folosit din cauza starii numarului elementelor de joaca, in scopul extinderea parcului , se intentioneaza alipirea terenului intre parc si paraul Canalul Varghis, cu parcul orasului. Terenul este in prezent in stare abandonata si neorganizata. Locurile de joaca promoveaza o societate mai buna. Aceste schimbari socio-spatiale sunt mijloace prin care conceptia privind contributia locurilor de joaca la evolutia societatii, poate fi schimbata . Prin modernizare, avem in vedere urmatoarele aspecte: eficienta, fiabilitatea, calitatea, ordinea, gradul de siguranta pe care ii ofera indeosebi in cazul copiilor. Socialibilizarea copiilor intr-un spatiu care sa le permita o desfasurare libera are un impact direct asupra intregii societati, se intaresc relatiile interumane. Terenul de joaca este un cadru natural pentru copii, care le dezvolta imaginatia si ii invata sa interactioneze cu ceilalti.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
7000 de locuitori ai orasului Vlahita
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Studiul de fezabilitate a fost elaborat. Procedura de achizitie publica desfasurat conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice. In prezent se desfasoara incheierea Contractului de lucrari/servicii de proiectare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%