DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE STRADA ATTILA2024
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Municipiul Odorheiu Secuiesc se situează în partea de sud-vest a județului Harghita, la ~ 50 km de Miercurea Ciuc și ~ 48 km de Sovata, pe traseul drumului național 13A (Bălăușeri - Sovata - Praid - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc). Terenul studiat se află în intravilanul municipiului Odorheiu Secuiesc, conform P.U.G. aprobat cu H.C.L. nr. 287/2017, Suprafața teren – terenul în suprafață totală de 1298 mp, inclus în domeniul public al municipiului Odorheiu Secuiesc, sub numerele cadastrale 66701,61390. Parcela deservită –asigură accesul pietonal si auto al riveranilor la strada Eötvös József. Strada – drum aflat în proprietate publică a municipiului. Folosința actuală – stradă pietruită. Particularitățile de relief – teren cu o înclinație ușoară, forma neregulată în plan. Destinația actuală – căi de comunicații rutiere și pietonale în zona construită protejată-nucleu istoric . Strada Attila respectiv Strâmbă sunt dotate cu rețea electrică de suprafață, cu rețea de gaze naturale, rețea de apă, canalizarea menajeră este nouă și nu necesită intervenție , iar cea de ape pluviale este inexistentă. Cu ocazia acestei intervenții de modernizare a străzii , se va realiza un sistem de iluminat public modern, se va realiza de asemenea canalizarea pluvială , iar prin grija deținătorilor de rețele se vor revizui, eventual reloca și alte rețele edilitare subterane și supraterane, care au durata normată de funcționare depășită, astfel încât să nu fie nevoie de noi intervenții în carosabil, după ce acesta a fost refăcut în totalitate.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Lucrările proiectate vor asigura accesul în condiţii de siguranţă şi confort sporit atât pentru traficul de vehicule cât şi pentru pietoni, conduc la amelioarea accesului la reţeaua de străzi existente şi asigură îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor. La proiectarea străzii, în funcţie de condiţiile specifice ale traseului, se va avea în vedere asigurarea următoarelor elemente şi lucrări: - amenajarea exterioară ţinând cont de denivelările reale; - utilizarea la maximum a agregatelor minerale locale; - asigurarea utilităților publice prin realizarea legăturilor la rețelele existente; - asigurarea scurgerii și evacuării apelor meteorice. Lucrările prevăzute nu vor fi poluante și îmbunătăţesc condiţiile de protecţie a mediului în zona amplasamentului.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Prin realizarea investiției se urmărește creșterea nivelului de siguranță și confort prin îmbunătățirea condițiilor de exploatare a infrastructurii rutiere. Realizarea acestor lucrări se impune și din următoarele motive:  îmbunătățirea gradului de confort al transportărilor și locuitorilor;  asigurarea accesului în siguranță și confort, atât al autoturismelor cât și al pietonilor în zonele frecventate turistic;  micșorarea emisiilor de noxe în atmosferă;  creșterea siguranței circulației auto și pietonal;  creșterea vitezelor de circulație și reducerea timpilor de parcurs;  îmbunătățirea aspectului orașului;
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii direcţi - locuitorii din zona.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
D.A.L.I elaborat de SC ARMTECH SRL- nr proiect 11/2023

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%