Finanțarea cheltuielilor de proiectare, faza SF/DALI în cadrul proiectului Extindere sistem de distribuție gaze naturale în comuna Mihăileni, județul Harghita2024
110000
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Mihăileni a depus un proiect pentru extinderea rețelei de gaze naturale în cele 4 sale componente al comunei. Proiectul se încadrează în cadrul Programului național de investiții ”Anghel Saligny” la art. 4 alin. (1) lit. e) sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul de investiții răspunde Obiectivelor strategice din Strategia de dezvoltare locală a Comunei Mihăileni, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local din data de 19.02.2021, respectiv pentru: - îmbunătățirea condițiilor de viață al populației comunei prin asigurarea accesului la utilitățile de bază. Proiectul de față prevede extinderea lungimii rețelei de distribuție cu 23094 m, și conectarea a 606 gospodării la rețea.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Datorită faptului că avem mai multe proiecte în curs de implementare și că elaborarea studiului de fezabilitate nu intră în categoria cheltuielilor eligibile în cadrul proiectului suntem nevoiți să ne apelăm la susținerea realocării cotei de 6% din impozitul de venit.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Principalul beneficiar a lucrărilor de modernizare va fi comunitatea rurală din comuna Mihăileni, iar cel secundar grupul de investitori care vor investi în zonă.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În urma elaborării certificatului de urbanism s-au întocmit studiile topografice și geologice și realizarea studiului de fezabilitate este în curs de elaborare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%