Reabilitarea și dotarea grădiniței Csalóka, comuna Ciumani, județul Harghita / Csalóka óvoda felújítása ésfelszerelése Gyergyócsomafalva községben, Hargita megyében2024
Ciumani - Gyergyócsomafalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Gyergyócsomafalván a község központi részén újítódik fel és napközi csoportokkal bővítődik ki a régi községházában működő óvoda. A beruházás része az épület teljes felújítása és bővítése, tetőszerkezetcseréje, az épület külső és belső szigetelése, termek kialakítása a csoportok számára, konyha kialakítása, játszótér rendezése, valamint az épület megfelelő felszerelése.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A fejlesztés általános célja: A község óvodáskorú gyerekeinek kialakítani egy modern, jól felszerelt óvodát és napközit, napközi csoportokat létrehozni az épületben, a napközi típusú óvodai rendszer fejlesztése, ezáltal a dolgozó szülők segítése és a gyerekvállalási kedv megerősítése. Sajátos célok: szűlők támogatása azáltal, hogy gyerekeik modern és otthonos környezetben mínőségi oktatásban részesűlhetnek, szűlök biztosítása arról, hogy gyerekeik napközben biztonságos helyen vannak ahol megfelelő módon, modern eszközök segítségével zajlik az oktatás, munkahelyek biztosítása a pedagógusok és a kisegítő személyzet részére.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A felújítás és modernizálás jóvoltából létrejön egy korszerű és modern óvoda és napközi, melynek a fejlesztése által nagy mértékű segítséget fogank kapni a gyerekes családok, a dolgozó szülők és optimálisan fejlődhetnek az odajáró gyerekek. Modern, biztonságos és otthonos környezetben tudhatják napközben gyerekeiket a szülők. A fejlesztésre finanszírozási kérés van leadva a Központi Régió Program keretében, és a munkálat is folyamatban van, az igényelt támogatást a község önrészének a fedezésére használjuk fel.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A felújítás és bővítés közvetlenűl 80 óvodáskorú gyereket fog érínteni, akik részére 4 csoport lesz kialakítva, valamint lesz 1 multifunkcionális terem, konyva, étkező, az udvaron játszótér, stb. az óvodásokon kívűl közvetlenül fog érínteni a felújítás és bővítés 10 óvoda pedagógust és 5 kisegítőt, akik a napközi szolgáltatásaiban fognak tevékenykedni. Közvetetten a község minden olyan családját érínti, akiknek van óvodáskorú gyereke, vagy gyermekvállalás előtt állnak.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A munkálatoknak körülbelül 50%-a van elvégezve. Finanszírozási kérés van leadva, jelenleg a kérés finanszírozó általi kiértékelése van folyamatban.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%